TUBLATANKA a CITRON štartujú spoločné slovenské turné, zastaví sa v 10 mestách

Maťo Ďurinda si zaspieva s Láďom Křížkom a speváčkou Tanjou! Na jednom pódiu sa stretnú počas turné „Súboj rebelov“ stretnú TUBLATANKA a CITRON.

Křížek, Tanja a Ďurinda počas spoločnej piesne. Foto: Tibi

Za sebou majú 11 vypredaných koncertov po Českej republike a teraz predvedú rockový nášup slovenským fanúšikom. Na Slovensku ich čaká 10 zastávok od Prešova až po Bratislavu. Nenechajte si ujsť hity „Pravda víťazí“, „Skúsime to cez vesmír“, „Dnes“, ale aj novinku „Silní a nezlomní“, ktorú zahrajú obe kapely spoločne.

„V Českej republike malo turné veľmi dobrý ohlas fanúšikov oboch skupín. Ľudia sa tešili tomuto spojeniu legendárnych kapiel, ktoré v 80. rokoch minulého storočia spolu začínali na mnohých koncertoch po Československu. Bolo cítiť, že sa ľudia úprimne tešia a turné iskrilo dobrou atmosférou. Dva mesiace dopredu bolo vypredaných osem z 11 koncertov,“ prezradil Martin Ďurinda, líder kapely TUBLATANKA.

Rockeri spolu na Slovensku odohrajú 10 koncertov v športových halách a pre fanúšikov chystajú veľkú pódiovú a vizuálnu šou.

„Nad pódiom bude veľká LED obrazovka. Celú šou odštartuje klip „Silní a nezlomní“, ktorý vtiahne do nálady koncertu a je spoločným duetom oboch legiend. Počas koncertu sa na obrazovke objavia viaceré videá a raritné fotografie z dlhoročnej existencie oboch skupín. A pri piesni „Spomienka na Ďura Černého“ si pripomenieme nášho bývalého bubeníka špeciálnym videoklipom,“ teší sa Maťo Ďurinda.

Maťo si počas turné na pódiu zaspieva s lídrom Citronu Láďom Křížkom aj s českou speváčkou Tanjou.

„S Tanjou sa stretneme vo finále koncertu v piesni „Silní a nezlomní“. Špeciálne pre jej spevácky part je urobená ďalšia sloha textu v ženskom rode, keďže je táto pieseň na štúdiovej nahrávke pôvodne naspievaná ako mužský duet Maťa Ďurindu a Láďu Křížka. Pieseň je o bývalom spoločnom štáte, v ktorom sme sa narodili a prežili v ňom veľkú a peknú časť života. Je o priateľstve medzi oboma štátmi a ľuďmi žijúcimi v oboch krajinách. Skladba „Silní a nezlomní“ má v koncertnej verzii skoro osem minút a vtedy je nás na pódiu 14 muzikantov, ktorí musia byť dobre zohraní a ozvučení. Všetci sa tešíme na slovenských fanúšikov, koncerty turné Súboj rebelov ich potešia a nesklamú,“ pozýva na turné Maťo Ďurinda.

TUBLATANKA a CITRON

Slovenská rocková kapela Tublatanka vznikla v roku 1982, dnes hrá v zostave Maťo Ďurinda, spev, gitara, Juraj Topor, basová gitara a Peter Schlosser, bicie. Tublatanka odohrá na turné jeden a polhodinový koncert plný rockových hitov a vytiahne aj staré a novšie skladby „Volanie divočiny“, „Šlabikár 4“,“Svätý Grál“, protiteroristickú „Svet v ohrození“ a špeciálne pieseň venovanú bývalému bubeníkovi Ďurovi Černému, ktorý je už v rockovom nebi.

Každý návštevník koncertu „Súboj rebelov“ dostane k zakúpenej vstupenke zadarmo ako bonus CD s novou piesňou „Silní a nezlomní“, ktorá je súčasťou výberového albumu TUBLATANKY a CITRONU.

05.10. KOŠICE, Multi Hala
06.10. BARDEJOV, Športová hala
07.10. PREŠOV, PKO Čierny orol
12.10. POPRAD, Aréna Poprad
13.10. MICHALOVCE, Športová hala
19.10. NITRA, Športová hala Klokočina
20.10. BANSKÁ BYSTRICA , Športová hala Štiavničky
26.10. MARTIN, Športová hala Podháj
27.10. TRENČÍN, Mestská športová hala
02.11. BRATISLAVA Hant Aréna