U.D.O. pripravujú nový album s orchestrom ozbrojených síl. OBSCURA hlásia zásadné zmeny v zostave

U.D.O. vydajú album s vojenským orchestrom. LAMB OF GOD, TRIVIUM a KATATONIA zverejnili nové skladby. Zmeny v zostavách kapiel OBSCURA a MALEVOLENT CREATION. Novinky hlásia aj DRACONIAN, Steven Wilson, SIGNUM REGIS, SKINLAB a ROSS THE BOSS.

U.D.O.

Nemci U.D.O. vydajú 17. júla u AFM Records nový album „We Are One“. Na novinke spolupracovali s orchestrom nemeckých ozbrojených síl Das Musikkorps der Bundeswehr. Album obsahuje 15 nových skladieb, ktoré zložili U.D.O. s podplukovníkom Christophom Scheiblingom a súčasťou tvorivého procesu boli aj dvaja bývalí členovia ACCEPT (Stefan Kaufmann a Peter Baltes) a skladatelia nemeckých ozbrojených síl Guido Rennert a Alexander Reuber. Nemá ísť o už zažitý moment, kedy sa metalová muzika spojí s orchestrom, ale o jeden z najkomplikovanejších koncepčných albumov podporený šesťdesiat členným orchestrom.

Kapela LAMB OF GOD zverejnila novú skladbu „New Colossal Hate“ z chystaného albumu „Lamb of God“. Ten vyjde 19. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Americká formácia TRIVIUM zverejnila song s názvom „Bleed Into Me“ z dnes (24.4.) vydanej nahrávky „What the Dead Men Say“.

Melancholici KATATONIA vypustili do sveta novú pieseň „The Winter of Our Passing“ čerstvo vydaného albumu „City Burials“.

Zásadné zmeny sa udiali v zostave technických death metalistov OBSCURA. Kvôli nezhodám v hudobnom smerovaní odišli gitarista Rafael Trujillo, basgitarista Linus Klausenitzer a bubeník Sebastian Lanser. Toto trio bude pokračovať v novej formácii s názvom OBSIDIOUS. Sám vojak v poli, Steffen Kummerer, oznámil, že pre OBSCURU začína nová kapitola a v lete začnú práce na novom albume, ktorý vyjde pod značkou Nuclear Blast Records. Nová zostava má byť ohlásená čoskoro.

Z death metalovej úderky MALEVOLENT CREATION odišli bubeník Phil Cancilla a vokalista/gitarista Lee Wollenschlaeger. Ich nástupcami sa stali Ronnie Parmer (BRUTALITY, PERDITION TEMPLE) a Ryan Taylor (ex-SOLSTICE, BODY BLOW). „Naše cesty s Philom Cancillom sa rozdelili kvôli rodinným a interným problémom, ktoré sme nepredvídali a sme šťastní, že môžeme oznámiť Ronnieho Parmera ako nového bubeníka. Ďalším odchádzajúcim je Lee Wollenschlaeger. Cítime, že sme s ním nahrali zabijácky album, ale existuje veľa dôvodov, prečo sme sa tak rozhodli. Jedným z nich bola vzdialenosť, ďalším zas problémy s vízami. Náhradu sme hľadali bližšie k domovu a je ňou Ryan Taylor,“ uviedla kapela na facebookovom profile.

Švédski doom metalisti DRACONIAN oznámili, že 30. októbra im u vydavateľstva Napalm Records vyjde nový štúdiový album s názvom „Under a Godless Veil“.

Nový album „The Future Bites“ od anglického hudobníka Stevena Wilsona nevyjde 12. júna, ako bolo pôvodne plánované, ale až 29. januára 2021.

Slováci SIGNUM REGIS zverejnili prvý singel „Given Up for Lost“ z chystaného EP, ktoré bude vydané koncom roka 2020. Po minuloročnom albume „The Seal of A New World“ pôjde o druhú nahrávku kapely so spevákom Jota Fortinhom.

SKINLAB sa prezentujú novým obrazovým materiálom ku skladbe „Amerikill“ z aktuálnej nahrávky „Venomous“.

Kapela ROSS THE BOSS natočila nový videoklip ku skladbe „Born of Fire“ pochádzajúcej z rovnomennej dosky.