IRON MAIDEN pracujú na novom albume a vydajú ďalší živák. Novinky hlásia aj AC/DC, MEGADETH či ACCEPT

IRON MAIDEN vydajú nový živák a pripravujú čerstvý album. AC/DC teasujú nový album. MEGADETH dokončujú nový album. ACCEPT zverejnili nový singel. SIX FEET UNDER s novým klipom. Jonathan Davis (KORN) v country štýle. James LaBrie (DREAM THEATER) nahráva novú sólovku. AZARATH vydajú nový album. HYPNOS zverejnili trailer k novému albumu.

IRON MAIDEN

Kapele IRON MAIDEN vyjde 20. novembra prostredníctvom vydavateľstva BMG nový živák (CD, LP, Digital) s názvom „Nights of the Dead, Legacy of the Beast: Live in Mexico City“. Materiál sa nahrával v septembri 2019 počas troch vypredaných koncertov v Mexico City v rámci svetového turné „Legacy of the Beast“. Bruce Dickinson sa zároveň vyjadril, že kapela píše novú hudbu pre ďalší album, dokonca už boli aj v štúdiu. „V podivných časoch, ktoré nám strpčujú život, sa IRON MAIDEN zavreli do štúdia. Skladáme so Steveom, trochu nahrávame a myslím, že ma ostatní zabijú za to, že som tieto detaily prezradil,“ zasmial sa Bruce Dickinson. Zatiaľ posledná štúdiovka „The Book of Souls“ vyšla v roku 2015. Vo videu pod správou sa Dickinson prihovára fanúšikom.

Legendárna formácia AC/DC teasuje na svojich oficiálnych stránkach dlho očakávaný nový album, ktorý by sa mal volať „Power Up“. Taktiež zverejnili 30-sekundovú ukážku z novej skladby „Shot in the Dark“ a aj aktuálnu zostavu.

Dave Mustaine prezradil, že s Kikom Loureirom sú aktuálne v štúdiu, kde pracujú na gitarových sólach pre nový a zatiaľ nepomenovaný album MEGADETH. Basgitara a bicie sú hotové a z väčšej časti aj rytmická gitara. Zároveň dodal, že sú ešte potrebné nejaké malé zásahy a nasledovať bude spev.

Nemecká formácia ACCEPT zverejnila nový singel „The Undertaker“ podporený aj videoklipom. Spomínaná skladba je prvou ochutnávkou z chystaného albumu.

Death metalisti SIX FEET UNDER sa hlásia o slovo s novým videoklipom k songu „Blood of the Zombie“ z dnes (2.10.) vydaného albumu „Nightmares of the Decomposed“.

Jonathan Davis (KORN) zverejnil country verziu skladby „What It Is“, ktorej originál sa nachádza na jeho debutovej sólo nahrávke „Black Labyrinth“ vydanej v roku 2018.

James LaBrie (DREAM THEATER) oznámil, že začal nahrávať nový sólový album. Zatiaľ poslednú sólovku „Impermanent Resonance“ vydal v roku 2013.

Poľskí death/black metalisti AZARATH vydajú 27. novembra prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records nový album s názvom „Saint Desecration“.

Kapela HYPNOS zverejnila trailer k novému albumu „The Blackcrow“, ktorý uzrie svetlo sveta 30. októbra prostredníctvom vydavateľstva Einheit Produktionen. Ešte dodáme, že 9. októbra zverejnia videoklip k titulnej skladbe.