Novinkový blok v úvode týždňa: KREATOR, PANTERA, LACUNA COIL, ANTHRAX, SOILWORK a ďalší

KREATOR vydajú nový živák. Zostava PANTERY na rok 2023 je známa. LACUNA COIL oznámili nový album. ANTHRAX s novým videom. SOILWORK zverejnili novú skladbu. POWERWOLF so staronovým singlom. DEVILDRIVER bez basgitaristu. Bývalý gitarista MANOWAR odsúdený na päť a pol roka. MANTAR natočili nový videoklip.

KREATOR

Thrash metalisti KREATOR vypustili do sveta live video skladby „Satan Is Real“ ako predzvesť vydania vinylového živáku „Live at Bloodstock 2021“. Táto limitovaná edícia v počte 2000 kusov vyjde 12. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

To, o čom sa špekulovalo, je oficiálne potvrdené. Žijúcich členov PANTERY, speváka Phila Anselma a basgitaristu Rexa Browna doplnia na budúcoročnom turné gitarista Zakk Wylde (BLACK LABEL SOCIETY, OZZY OSBOURNE) a bubeník Charlie Benante (ANTHRAX). Anselmo a Brown podpísali zmluvu s Artist Group International, aby si zarezervovali severoamerické termíny. Zodpovednými agentmi sú Dennis Arfa a Peter Pappalardo. „Sme nadšení, že môžeme pracovať s tak ikonickou kapelou a prinesieme jej hudbu späť k fanúšikom,“ vyjadril sa Pappalardo.

V roku 2002 vydala skupina LACUNA COIL album „Comalies“, ktorý je hymnami nabitou klasikou nového milénia a urobil z nich kapelu s výdržou ísť ďalej. Teraz, o 20 rokov neskôr, sa súčasná zostava nerozhodla tieto skladby len nanovo nahrať, ale taktiež ich takzvane dekonštruovať a preniesť do roku 2022. „Nie je to reboot ani spin-off, ani nič podobné. Chceli sme len dať týmto skladbám šaty z roku 2022 a zistiť, či by tento chlap alebo dievča, ktorí sa narodili pred 20 rokmi, vyzerali v roku 2022 stále tak kurevsky dobre,“ povedala speváčka Cristina Scabbia. Nahrávka „Comalies XX“ vychádza 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. O deň neskôr, 15. októbra, odohrajú tento album v celej dĺžke v milánskom klube Fabrique.

Veteráni ANTHRAX sa hlásia o slovo s ukážkou z čerstvo vydaného živáku „Anthrax XL“ v podobe skladby „Bring the Noise“ s hosťujúcim Chuckom D (PUBLIC ENEMY). Spomínaná nahrávka obsahuje záznam koncertného live streamu zo 16. júla 2021, ktorým skupina oslávila 40 rokov na scéne. Okrem toho sú k dispozícii aj bonusy ako predtým nevidené zábery zo skúšky a „vychádzkové turné“ gitaristu Scotta Iana po New Yorku, kde poukazuje na miesta, ktoré zohrali úlohu vo formovaní a histórii ANTHRAX.

Švédska formácia SOILWORK zverejnila novú a klipom podporenú skladbu „Dreams of Nowhere“ z chystaného albumu „Övergivenheten“. Vydanie je naplánované na 19. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Power metalisti POWERWOLF zverejnili novú verziu singlu „Call of the Wild“, tentokrát s hosťujúcim Hansi Kürschom (BLIND GUARDIAN).

Z kapely DEVILDRIVER odišiel basgitarista Diego Ibarra. „Bolo mi cťou hrať s niektorými z najtalentovanejších hudobníkov mojej doterajšej kariéry. Kapele prajem len to najlepšie a teším sa na budúcnosť a nové hudobné kapitoly,“ napísal Ibarra na svojom facebookovom profile.

Karl Logan, bývalý gitarista MANOWAR, bol odsúdený na 5 a pol roka väzby za prechovávanie detskej pornografie. Logan zostane na slobode, kým mu federálny úrad nepridelí väzenie. Polícia ho zatkla ešte v auguste 2018.

Nemecké duo MANTAR natočilo nový videoklip ku piesni „Grim Reaping“ z pred pár dňami vydanej dosky „Pain Is Forever and This Is the End“.