KOPEC SPRÁV: NIGHTWISH, ACCEPT, DEICIDE, BLOODBATH A ĎALŠÍ

NIGHTWISH oznámili názov a dátum vydania nového albumu. Nečakaný odchod zo zostavy ACCEPT. DEICIDE taktiež chystajú nový album. BLOODBATH zverejnili alternatívnu verziu skladby „Beyond Cremation“. Zmeny v zostavách KING DIAMOND, U.D.O. a BROKEN HOPE. Poliaci HATE vypustili ďalší teaser k novej nahrávke. SYLOSIS zverejnili novú pieseň. DEBAUCHERY oznámili nový album. DOOMAS sa prezentujú novým klipom. AGATHOCLES vydali ďalšie splitko.
Populárna symphonic metalová kapela NIGHTWISH oznámila, že ich nový album s názvom „Endless Forms Most Beautiful“ vyjde 27. marca prostredníctvom vydavateľského giganta Nuclear Blast Records. Pod dnešnými novinkami si môžete pozrieť aj artwork spomínanej nahrávky.

Nečakaná správa z tábora legendy ACCEPT. Gitarista Herman Frank opustil rady týchto veteránov. Ďalšie podrobnosti ohľadom jeho odchodu alebo jeho náhrade zatiaľ nie sú dostupné.

Floridskí death metalisti DEICIDE oznámili, že väčšinu budúceho roka strávia prácou na svojom v poradí dvanástom štúdiovom albume.

Švédi BLOODBATH zverejnili alternatívnu verziu skladby „Beyond Cremation“, ktorá bude súčasťou magazínu Decibel. Vypočuť si ju môžete TU. Spomínaná pieseň pochádza z ich aktuálnej štúdiovky „Grand Morbid Funeral“.

Po odchode Hal Patina z KING DIAMOND má kapela už nového basgitaristu, ktorým sa stal Pontus Egberg (DARK ILLUSION).

Bubeník Francesco Jovino opustil nemecké zoskupenie U.D.O. kvôli osobným dôvodom. Kapela dúfa, že za neho nájde včas trvalú náhradu pre svetové turné, ktoré začne začiatkom marca.

Z brutal death metalovej úderky BROKEN HOPE odišli basák Shaun Glass a gitarista Chuck Wepfer, pretože sa chcú venovať svojej novej kapele THE BLOODLINE. Ich nástupcami sa stali Matt Szlachta (ex-CHIMAIRA) na poste gitaristu a novým basákom je Diego Soria (DISGORGE).

Poľskí death metalisti HATE vypustili už tretí teaser k ich novinke „Crvsade: Zero“, ktorá vyjde 30. januára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Angličania SYLOSIS zverejnili novú pieseň s názvom „Mercy“ z ich nového štúdiového albumu „Dormant Heart“, ktorý vyjde 16. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Novú pieseň nájdete nižšie.

Nemeckí death metalisti DEBAUCHERY oznámili, že v júli 2015 vydajú prostredníctvom labelu Massacre Records nový album „Fuck Humanity“.

Slovenskí doom metalisti DOOMAS, ktorým velí Peter Beťko (ústredná postava vydavateľstva a festivalu Gothoom), natočili dlho očakávaný videoklip ku piesni „Forlorn“, ktorá sa bude nachádzať na ich chystanej štúdiovej novinke „LaMuerte“. Tá vyjde v januári prostredníctvom vydavateľstva Gothoom Productions. Videoklip nájdete nižšie.

Belgickí kráľovia split nahrávok AGATHOCLES vydali prostredníctvom poľského vydavateľstva Selfmadegod Records, ako inak ďalšie splitko, a to s anglickými HC/punk veteránmi SATANIC MALFUNCTIONS. Na TOMTO ODKAZE si môžete vypočuť dve ukážky z neho.