Miniturné slovenských black metalistov. Slováci SOLIPSISM zahrajú za 4 dni v štyroch krajinách

Na Slovensku sa predstavia v bratislavskom klube Kulturák.

SOLIPSISM. Foto: Aleš Enochian Komárek

Prvý májový týždeň budú pouličné lampy naprieč štyrmi európskymi krajinami freneticky blikať a noci budú trvať dlhšie ako obvykle. Čo to presne znamená? Kapely JUODVARNIS a SOLIPSISM sa spojili a vyrazia na turné!

JUODVARNIS z Litvy hrajú mix progresívneho metalu a black metalu, plného technických vyhrávok a čistých spevov spájajúcich metal s filmovými, ale aj ľudovými prvkami. SOLIPSISM z Banskej Bystrice sa zase vyznačujú svojim emotívnym prevedením black metalu zachádzajúcim až do post-subžánru, prinášajúc atmosféru urbánnej melanchólie, zostávajúc však verní tradičnej agresivite.

V rámci svojho spoločného turné navštívia štyria európske krajiny – Litvu, Poľsko, Česko a Slovensko. Najskôr sa predstavia v litovskom Kaunase (3.5., Klubas Lemmy), potom v poľskej Varšave (4.5., Voodoo Club), kde ich budú sprevádzať bieloruskí blackmetalisti CIEMRA a poľskí death/doomeri SUN NO MORE, v českom Brne (5.5., Kabinet Múz), spoločnosť im budú robiť litovskí black/deatheri CRYPTS OF DESPAIR a blackeri SISYPHEAN, taktiež z Litvy. Turné zakončia v bratislavskom klube Kulturák 6. mája, kde koncert otvoria stoner doomeri RETURN OF PLUTO pochádzajúci z okolia Levíc.

Plagát k turné

Tlačová správa