METALLICA V ŠTÚDIU, ZO ZÁKULISIA BLIND GUARDIAN…

Legendárna METALLICA konečne v štúdiu. BLIND GUARDIAN zverejnili ďalšie video z procesu nahrávania nového albumu. Festival GOTHOOM potvrdil ďalšie mená pre svoj 6. ročník. Švédi SOILWORK vydajú DVD. Fíni WALTARI zverejnili nový klip. Slováci CATASTROFY prichádzajú s novým albumom.
METALLICA zverejnila na svojom Instagrame fotku zo štúdia, na ktorej sú Rob Trujillo a Lars Ulrich s popisom „Rockin along…“. Kapela už dávnejšie vyhlásila, že nápadov na nové CD majú fakt veľa, tak dúfajme, že už na štúdiového nástupcu „Death Magnetic“ nebudeme musieť čakať, aj keď jedným dychom dodáme, že METALLICA napriek ohláseným prácam na novom albume opäť potvrdila účasť na niekoľkých letných festivaloch. Takže, nechajme sa prekvapiť. Pod novinkami nájdete aj spomínané foto z Instagramu METALLICY.

Nemci BLIND GUARDIAN zverejnili už piate video z procesu nahrávania ich štúdiovej novinky „Beyond the Red Mirror“, ktorá vyjde 30. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Spomínané video nájdete pod novinkami.

Festival GOTHOOM postupne zverejňuje ďalšie zoskupenia pre svoj 6. ročník, ktorý sa uskutoční  29.7. – 1.8.2015. Okrem prvého headlinera, fínskych melodic death metalistov INSOMNIUM sa návštevníci môžu z nových potvrdených kapiel tešiť na grinderov ROTTEN SOUND,  belgických death metalistov RESISTANCE, maďarských vyznávačov kovu smrti GUTTED, Francúzov LOUDBLAST, ale aj na slovenské úderky BRUTE, SUBURBAN TERRORIST, ČAD, či na nový zjav progresívneho, ale zároveň aj extrémneho metalu HOLOTROPIC. V ponuke sú aj českí deatheri PANDEMIA a DYSANGELIUM, ale aj Belgičania THE ZYGOMA DISPOSAL.

Švédska kapela SOILWORK vydá 13. marca prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records svoje prvé DVD s názvom „Live in the Heart of Helsinki“. Materiál sa nahrával 21. marca 2014 v Circus Club v Helsinkách, kedy hosťovali v kapele Floor Jansen (NIGHTWISH) a Nathan J. Biggs (SONIC SYNDICATE).

Fíni WALTARI predstavujú svoj nový videoklip k singlu „Diggin the Alien“. Pieseň pochádza z ich nového albumu „You are Waltari“, ktoré sa na pultoch predajní ocitne od 27. februára. Režisér tohto klipu Timo Puustinen je fanúšikom WALTARI známy už z úspešného videoklipu „In the Cradle“. Videoklip nájdete pod novinkami.

Zbojníci CATASTROFY vás olúpia už vo februári! Thrash metaloví Bratislavčania vypustia v druhej polovici februára 2015 nový album s názvom „Zbojnícky tanec“, ktorý vyjde pod hlavičkou českého labelu Support underground ako v digipackovej, tak vo vinylovej forme. Chalani nahrávali, mixovali a masterovali na Morave v štúdiu Shaark koncom novembra a začiatkom decembra minulého roku. O grafiku sa aj tentokrát postaral dvorný kresliar Hrdlorez Boris. Zatiaľ vypustili von dve ukážky z nového materiáli: „Zbojníci apokalypsy“ a „Kazimír“. Obe si môžete vypočuť pod novinkami.