ANTHRAX V ŠTÚDIU, METALOVÉ TRIO RAGE KONČÍ!

ANTHRAX zverejnili video zo štúdia. Hudobné trio RAGE sa rozpadlo. DOWN a BLOCKHEADS majú nové klipy. Nanovo nahratý debut od EXHUMED dostupný k vypočutiu. Švédi SHINING zverejnili novú skladbu.
Legendárna skupina ANTHRAX v súčasnosti nahráva v Los Angeles s producentom Jay Rustonom nový, zatiaľ bezmenný štúdiový album, ktorého vydanie je naplánované na toto leto prostredníctvom vydavateľstva Megaforce. Pod novinkami nájdete aj video z procesu nahrávania.

Dvaja členovia kapely RAGE, konkrétne gitarista Victor Smolski a frontman Peter „Peavey“ Wagner zverejnili nasledovné vyhlásenie o rozpade kapely. „Peavey a Victor sa rozhodli ukončiť spoločnú spoluprácu. Dôvodom sú hudobné a osobné zmeny. V posledných rokoch sme sa vyvinuli v rôznych smeroch tak veľmi, že sa viac nemôžeme stotožniť so súčasnou situáciou v kapele. V tejto situácii to ukončíme aj s bubeníkom André Hilgersom. Posledných 15 rokov bolo požehnaných s mnohými vrcholmi a skvelými nahrávkami, ale toto obdobie je za nami. Pokračovanie by nebola pravda pre ná,s ani pre fanúšikov. Prajeme si navzájom všetko najlepšie. Vďaka všetkým fanúšikom za vašu dôveru a podporu.“ Peavy funguje momentálne so starou zostavou RAGE pod názvom REFUGE a Victor prezradil, že pracuje na ďalšom albume projektu LINGUA MORTIS ORCHESTRA, kde ráta aj so službami bubeníka André Hilgersa. Samozrejme už bez Peavyho.

Američania DOWN sa prezentujú v krátkej dobe ďalším videoklipom a to ku skladbe „Conjure“, ktorú nájdete na ich aktuálnom EP „Down IV – Part Two“. Spomínaný klip nájdete nižšie.

Francúzski grinderi BLOCKHEADS natočili nový videoklip ku piesni s názvom „Crisis Is Killing the Weak“ z ich stále aktuálneho albumu „This World Is Dead“. Obrazový materiál je pod novinkami.

Death-grinderi EXHUMED nanovo nahrali svoj kultový debut „Gore Metal“ z roku 1998 a ako znie v novom zvukovom kabáte si môžete vypočuť na TOMTO ODKAZE v plnej dĺžke. Album oficiálne vyjde 10. februára prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records. Jeho názov bude „Gore Metal: A Necrospective 1998-2015“.

Švédski metalisti SHINING na čele s kontroverzným Niklasom Kvarforthom zverejnili novú pieseň s názvom „Vilja & Dröm“ z ich chystanej štúdiovej nahrávky „IX – Everyone, Everything, Everywhere, Ends“, ktorá vychádza 21. apríla prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist. Pieseň ti môžete vypočuť NA TOMTO ODKAZE.