SPEVÁK BEHEMOTHU OSLOBODENÝ

Frontman poľskej skupiny Behemoth do väzenia nepôjde. Soilwork predstavili ďalší singel. Holandskí Obsidian chystajú noví album, pozrite si artwork k nemu.

Švédska death metalová formácia Soilwork predstavila ďalší singel z ich pripravovaného albumu The Panic Broadcast, ktorý sa dostane na pulty 2. júla vďaka vydavateľstvu Nuclear Blast. Nová skladba má názov Deliverence Is Mine a fanúšikovia si ju môžu vypočuť na MySpace stránke tejto kapely.

Holandská death/trash metalová formácia Obsidian po troch rokoch tiež vydá svoj nový album, ktorý bude niesť názov Point Of Infinity. Album nahrali v produkcii vydavateľstva Candelight Records a na pulty sa dostane 20. septembra. Aj keď členovia kapely pochádzajú z Amsterdamu, nový materiál sa nahrával v štúdiu Excess, ktoré sa nachádza v Rotterdame. Keďže žiadne skladby nie sú ešte dostupné, ponúkame vám aspoň pohľad na artwork nového albumu.

Súd v poľskom meste Gdynia zrušil obvinania voči spevákovi a gitaristovi poprednej poľskej extrémnej death metalovej formácii Behemoth Adamovi "Nergalovi" Darskemu. Nergal bol obvinený ešte v roku 2007 keď na jednom z koncertov Behemothu nazval katolícku cirkev za najviac smrtnostnú sektu na svete a následne začal pred publikom trhať Bibliu, ktorú následne aj podpálil. Nergal bol obvinený aj z urážania vyznávačov rímsko-katolíckej cirkvi, čo je v silne katolíckom štáte ako je Poľsko trestným činom. Ak by Nergala uznali vinného, hrozili by mu až dva roky za mrežami. Nakoniec však poľský súd neoznačil Nergalove správanie ako zločin a oslobodil ho spod obžaloby, takže fanúšikovia tejto poľskej formácie sa o ich ďalšie vystúpenia nemusia obávať. Prinášame vám aj video z inkriminovaného koncertu kde Nergal roztrhal a podpálil Bibliu.