SLIPKNOT VYDAJÚ NOVÉ DVD A MNOHO ĎALŠÍCH NOVINIEK

Dnes prinášame podrobnosti o pripravovanom DVD Slipknot. Watain získali za svoj singel zlatú platňu. Haemorhagge začali pracovať na novom albume. Symphorce zverejnili názov a cover nového albumu. Astral Doors vydajú výberovku a dozviete sa aj, kedy vyjde nová sólovka Joea Satrianiho.
Slipknot zverejnili podrobnosti o pripravovanom DVD The (Sic)ness. Vystúpenie, na ktorom sa točil záznam kapela odohrala v roku 2009 na festivale Download vo Veľkej Británii. Záznam sa snímal 30 kamerami a pod pódiom bolo asi 80.000 fanúšikov. Nové DVD vyjde 28. septembra prostredníctvom Roadrunner Records. Na koncerte odznelo 18 skladieb. Toto DVD bude mať pre fanúšikov Slipknotu veľkú hodnotu, najmä po smrti Paula Greya.

Nový singel Reaping Death od švédskych blackáčov Watain, ktorý bol výhradne distribuovaný vo Švédsku, cez Sweden Rock Magazine bol ocenený zlatou platňou v domovskej krajine za predaj viac ako 10. kópií. Gratulujeme nielen kapele,a le aj magazínu Sweden Rock za skvelý marketingový ťah.

Španieli Haemorhagge začali nahrávať pokračovateľa 4 roky starého albumu Apology for Patology. V poradí šiesty radový album by mal kapele vyjsť začiatkom roka 2011 prostredníctvom Relapse Records.

O tom, že melodici Symphorce vydajú nový album sme už informovali. Tentokrát hlavný mozog kapely Cedric „Céde“ Dupont zverejnili aj jeho názov a artwork. Názov je Unrestricted, ktorý vyjde 24. septembra prostredníctvom AFM Records. Artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

Švédska heavy metalová formácia Astral Doors sa chystá vydať výberový album Testament of Rock – The Best of Astral Doors. Kompilácia bude obsahovať 14 skladieb povyberaných kapelou z ich 5 štúdiových albumov. Doma vo Švédsku bude jedna skladba naspievaná v rodnom jazyku, vo zvyšku sveta budú všetky spievané v angličtine.

Legendárny Joe Satriani oznámil vydanie svojho 14. sólového albumu Black Swans and Wormhole Wizards na 4. októbra v Británii a na 5. októbra v USA. Novinka vyjde pod hlavičkou vydavateľstva Epic Records.