ASPHYX ZAČALI PRACOVAŤ NA NOVOM ALBUME

Asphyx pripravujú nový album. Na novinkách začali pracovať aj Leaves Eyes, Vader, Negura Bunget a Slodust. Udo Dirkschneider prerobí vianočný hit Jingle Bells.
Holanďania Asphyx sa v januári chystajú do štúdia, kde začnú nahrávať pokračovateľa albumu Death…the Brutal Way. Už teraz je známy názov nového albumu, ktorý sa bude volať Deathhammer. Nahrávať sa bude v Sonic Assaault Studios. Artwork namaľuje Axel Hermann a o mix sa postará Dan Swano.

Leaves Eyes, kapela okolo speváčky Liv Kristine vydala aktualizácie o pripravovanom albume. Produkcia albumu bude čoskoro dokončená. Na novinke Leaves Eyes pracovali s Lingua Mortiis Orchestra a Victorom Smolskim (Rage). Vydanie nového albumu kapela plánuje na apríl 2011.

Nový album začnú nahrávať aj poľskí deatheri Vader. Nástupcu albumu Necropolis by mali poliaci začať anhrávať v marci v Hertz Studios. Viac podrobností zatiaľ kapela neprezradila. Vader, presnejšie ich líder Peter „Piotr“  Wiwczarek dostal cenu od primátora mesta Warmia a Mazury za propagáciu mesta a kraja vo svete, ktorá trvá už viac ako 25 rokov.

Legendárny spevák Udo Dirkschneider momentálne nahráva v nemeckom štúdiu DocMaKlang vianočnú skladbu Jingle Bells v jeho podaní. Podľa správ by sa mala podobať na hit Balls To the Wall od jeho bývalej kapely Accept. Skladbu nahráva pre spoločnosť EMP a tá by mala byť k dipozícii v polovici decembra.

Rumuni Negura Bunget pracujú na ďalšom mini cd nazvanom Poarta de Dincolo. Na novom disku sa kapela opäť zameria na skúmanie svetov. Poarta de Dincolo vyjde vo vydavateľstve Code666 Records. Presný dátum vydania zatiaľ zverejnený nebol.

Švédi Slodust sú od soboty v SleepLand štúdiu, kde makajú na novom albume. Kapela sľubuje na novinke šialené bicie a gitary, ktoré vám budú trhať srdce. Dátum vydania a ani názov zatiaľ nie sú k dispozícii.