SEPULTURA V STAREJ ZOSTAVE? DVE LEGENDY VYSTÚPIA V PRAHE

Max Cavalera sa pre MTV 2 vyjadril, že by rád oživil pôvodnú zostavu Sepultury. Grave Digger vydajú DVD k 30. výročiu kapely. Legendy Whitesnake a Judas Priest vystúpia spoločne v Prahe. Vicious Rumors a Purgatory pracujú na nových albumoch.

Max Cavalera prezradil v interview pre mimoriadne vydanie relácie HeadbangersBall na MTV 2, že by kvôli fanúšikom veľmi rád oživil pôvodnú zostavu Sepultury. Max už o tom vraj hovoril aj so svojim bratom Igorom a Andreasom Kisserom. Ako jediný problém v oživení pôvodnej Sepultury sa javí postoj basáka Paula Pinta. Nuž, nechajme sa prekvapiť ako to všetko dopadne. Možno už čoskoro uvidíme starú, dobrú Sepulturu.

Legendárna nemecká kapela Grave Digger oslávila 30. výročie kapely špeciálnym vystúpením na festivale Wacken Open Air. Z tohto špeciálneho koncertu plánuje 7. marca vydať DVD a live CD The Clans Are Still Marching, ktoré sa na pulty obchodov dostane vďaka Napalm Records. O tom, že koncert bol špeciálny svedčí aj oblečenie frontmana kapely Chrisa Boltendahla, ktorý vystupoval v odeve inšpirovanom filmom Statočné srdce. Vlastne podobne poobliekaná bola celá kapela a aj hostia. Grave Digger si na toto vystúpenie pozvali Van Canto, Hansiho Kurscha (Blind Guardian) alebo metalovú kráľovnú Doro Pesch. DVD bude okrem koncertného záznamu obsahovať aj bonusový disk, na ktorom fanúšikovia nájdu videoklip ku skladbe Highland Farrewell, rozhovory v nemčine a v angličtine a zábery zo zákulisia. My vám pod novinkami ponúkame ochutnávku z tohto DVD v podobe záznamu skladby Rebellion, ktorú kapela odohrala s Hansim Kurschom.

Legendárne kapely Judas Priest a Whitesnake podľa všetkého vystúpia spoločne v pražskej O 2 Aréne. Turné Judas Priest však bude posledné v histórii kapely. Rozlúčkové turné dostalo názov Epitaph Tour. To začne 9. júna festivale Sweden Rock a skončí 5. augusta na legendárnom Wackene. Európske turné Whitesnake odštartuje 2. júna v Moskve a končí 29. júna vo Viedni. Obe kapely sa spoločne predstavia českým fanúšikom 28. júna.

Američania Vicious Rumors pripravujú nový album s názvom Razorback Killers. Jeho vydanie je naplánované na 5. apríla prostredníctvom SPV/Steamhammer Records. Album sa nahrával v Kalifornii s producentmi Juanom Urteagom a Geoffom Thorpeom. Novinka bude obsahovať 10 nových skladieb.

Nemeckí deatheri Purgatory pracujú na šiestom albume nazvanom Necromantaeon. Na novinke by malo byť 8 skladieb a vyjsť by mala 4. februára prostredníctvom War Anthem Records.