NOVINKÁM DOMINUJÚ SPRÁVY OD NIGHTWISH, GAMMA RAY A DEMONAZ

Tuomas Holopainen prezradil pár noviniek z nahrávania nového albumu Nightwish. Gamma Ray chystajú nahrať pokračovanie živého albumu Skeletons In the Closet. Šedá eminencia Immortalu Demonaz Occulta vydá sólovú prvotinu. Macabre sa v rámci európskeho turné predstavia v Prahe a v Nitre. Leaves Eyes dokončili práce na novom albume. Fíni Kiuas prežili personálne zemetrasenie. Jaldaboath nahrajú nové EP.
V rozhovore pre fínsky Soundi Magazine prezradil hlavný mozog Nightwish Tuomas Holopainen, že všetky skladby na chystanej novinke Imaginarium napísal on s výnimkou jednej, ktorej autorom je Marco Hietala. Momentálne sa Holopainen nachádza v Londýne, kde dohliada na nahrávanie orchestrálnych prvkov a chorálov. Doteraz však Holopainen nevie povedať, či bude na novinke 12 alebo 13 skladieb. Nato si budeme musieť ešte počkať.

S novinkami sa hlási nemecká kapela Gamma Ray. V oficiálnom vyhlásení kapely stojí, že vzhľadom k úspechu ich živého albumu z roku 2003 Skeletons In the Closet nastal čas na jeho prídavok. Vzhľadom nato, že Gamma Ray má množstvo skladieb, ktoré hrávajú naživo zriedka, alebo ich nehrali vôbec sa rozhodli títo sympatickí nemci spraviť pokračovanie tohto živáku, na ktorý umiestnia unplugged verzie menej hraných songov, ale nezabudnú ani na pár osvedčených hitov. Tento pripravovaný projekt kapela nazvala Skeletons and Majesties. Kedy však vyjde zatiaľ známe nie je.

Hlavný tvročí mozog a šedá eminencia kapely Immortal Demonaz Occulta, vlastným menom Harald Naevdal chystá svoj prvý sólový album nazvaný March of the Norse. Demonazova sólová prvotina by sa mala dostať na pulty obchdovo 1. apríla prostredníctvom Nuclear Blastu. Debut bude obsahovať 9 skladieb a jeden bonus. Demonaz nahral a napísal všetku hudbu a obstaral vokály. Basgitaru a doprovodné vokály nahral Abbath (Immortal), gitaru Ice Dale (Enslaved, I) a bicie Armagedda. Pod novinkami nájdete aj artwork k tomuto albumu.

Chicagské trio Macabre sa chystá na európske turné na podporu nového albumu Grim Scary Tales. Macabre si ako hostí pozvali holandských porno grind kráľov Rompeprop. Turné začne 15. apríla vo francúzsku a skončí 8. mája v Nemecku. Macabre však neobídu ani Slovensko a Česko. V pražskom klube Exit Chmelnice sa toto trio predstaví 26. apríla. O deň neskôr zavíta kapela do nitrianskej Novej Pekárne.

Leaves Eyes hlásia hotovo s novým albumom. My pre úplnosť dodáme, že novinka sa bude volať Meredead a vyjde v apríli prostredníctvom Napalm Records.

Fínska power metalová kapela Kiuas prežila ozajstné zemetrasenie. Najprv na konci roka opustil kapelu spevák Ilja Jalkanen, ktorý sa chcel venovať iným činnostiam. Začiatkom tohto roka sa ku nemu pridal aj bubeník Markku Näreneva, ktorý sa musí starať o rodičov a venovať sa kapele mu neodporúčali ani lekári a po ňom opustil Kiuas aj klávesák Atte Tanskanen, ktorý sa naplnozačal venovať lietaniu. Z pôvodnej zostavy teda ostali v kapele len gitarista a doprovodný vokalista Mikko Salovaara a basák Teemu Tuominen. Tí však nezaháľali a kapelu doplnili o speváka z kapely The Nibiruan Asima Searaha, bývalého klávesáka Twilight Guardians Jariho Pailamoa a bubeníka Amaranthe Rainera Tuomikanta. V tejto zostave sa kapela prvýkrát predvedia svojim fanúšikom už v máji.

Angličania Jaldaboath chystajú nové, zatiaľ bezmenné EP. To by malo vyjsť niekedy v polovici tohto roka.