ALICE COOPER DOKONČIL NAHRÁVANIE NOVÉHO ALBUMU

Alice Cooper dokončil práce na novinke. Paradise Lost chystajú znovu vydanie Draconian Times a taktiež majú v pláne odohrať naživo celý album.  Steve „Zetro“ Souza si založil novú kapelu. Pain potvrdili termíny na ich nadchádzajúce európske turné a nebude medzi nimi chýbať ani vystúpenie v Zlíne. Negura Bunget odložili vydanie nového DVD o dva týždne. After All dokončili práce na novom EP. Steelwing hľadajú nového basáka.

Legendárny Alice Cooper oznámil, že dokončil nový album s názvom Welcome To My Nightmare. Podľa slov samotného Coopera bude vydanie novinky veľkým momentom v jeho kariére. Presný dátum vydania zatiaľ nie je známy, ale isté je, že album vyjde v tomto roku prostredníctvom Bigger Picture Records.

Briti Paradise Lost chystajú znovu vydanie úspešného albumu Draconian Times z roku 1995. Kapela taktiež plánuje turné, na ktorom odohrá všetky skladby z tohto kultového albumu. „Bude úžasné novu hrať show Draconian Times,“ vyjadril sa spevák kapely Nick Holmes.

Bývalý spevák Exodus Steve „Zetro“ Souza (Tenet, Dublin Death Patrol) založil novú kapelu Hatriot. Hatriot dokončili práce na prvých štyroch demo skladbách. Skupina v súčasnosti zháňa nahrávaciu zmluvu. Okrem Souzu tvoria kapelu gitaristi Drew Gage a Kosta Varvatakis, bubeník Alex Bent a na basgitaru hrá Souzov syn Cody Souza.

Švédska kapela Pain už potvrdila nové turné k prirpavovanému albumu, ktorý vyjde 3. júna prostredníctvom Nuclear Blastu. Na Pain sa môžu tešiť aj českí fanúšikovia, keď sa 8. októbra predstavia v zlínskom Masters of Rock Café.

Vydanie nového DVD/2CD Focul Viu od rumunov Negura Bunget sa v Európe odkladá o dva týždne. Nový dátum vydania bol stanovený na 28. marca.

Belgickí thrasheri After All, ktorí vystúpia aj v Brne počas turné Overkill, dokončili práce na novom EP Becoming the Martyr. EP a nový merch kapely bude v predaji už počas spomínaného turné s Overkillom. Na Ep budú tri nové skladby a dve z posledného albumu Cult of Sin. Becoming the Martyr kapela nahrávala vo švédskom Orebre s Danom Swanom.

Švédsku heavy metalovú kapelu Steelwing opustil basák Skurk. Dôvodom sú jeho zmenené životné priority, ktoré mu nedovoľujú dlhé koncertné šnúry s kapelou. Steelwing zároveň hľadajú nového basáka, ktorý by mal mať od 18 do 25 rokov,mal by byť oddaný heavy metalu a mal by byť zo Švédska.