AMORPHIS ZVEREJNILI PODROBNÉ INFORMÁCIE O NOVOM ALBUME

Amorphis prezradili názov nového albumu, podrobnosti o ňom a zverejnili aj jeho artwork. Cannibal Corpse už čoskoro vydajú svoje štvrté DVD. Spiritual Beggars vydajú živák pre japosnký trh. Podľa neoficiálnych správ hospitalizovaný Tom Araya (Slayer) ostáva aj naďalej v nemocnici, no má sa už lepšie. Slovenský festival Rock pod kameňom potvrdil headlinera. Between Buried and Me dokončili práce na novom albume. Slováci Sunity hľadajú bubeníka, záujemcovia sa môžu prihlásiť na dole uvedenom kontakte. Dragonland a Leprous majú nové vydavateľstvá.
Fíni Amorphis prezradili podrobnosti o novom albume. Ten dostal veľavravný názov The Beginning of Times a vyjde v máji prostredníctvom Nuclear Blast. Ešte skôr ako vyjde album, kapela vypustí do sveta v aprílo singel You Need. Novinka od Amorphisu je opisovaná členmi kapely ako najnáročnejší album z hľadiska hudby a textov. Kapela si album produkovala sama, vokály boli nahrávané s Marcom Hietalom (Nightwish, Tarot) v jeho domácom štúdiu. Mix si tzakisto ako na predošlom albume Skyforger vzal na starosti Mikko Karmila. Artwork kapela zverila Travisovi Smithovi a ten na ňom znázorňuje nádherný výklad mytologického zrodenia sveta zo zlatého vajca. Artwork nájdete ho pod dnešnými novinkami. My ešte doplníme, že na novom albume sa bude nachádzať 12 skladieb a digipacková verzia bude obohatená o jednu bonusovú skladbu.

Floridskí deathmetaloví veteráni Cannibal Corpse sa chystajú na vydanie štvrtého DVD Global Evisceration, ktoré vyjde už zanedlho, 15. marca. Záznam na DVD upravil režisér Denise Korycki, ktorý už s kapelou spolupracoval na DVD The First 20 Years.

Švédska kapela Spiritual Beggars, v ktorej radoch pôsobí nový spevák Apollo Papathanasio (Firewind) vydá 16. marca na japosnkom trhu živák Return To Live: Loud Park 2010. Album bude obsahopvať osem skladieb z koncertu v Japonsku z októbra vlaňajšieho roku.

Včera sme vás informovali o hospitalizácii Toma Arayu (Slayer). Podľa neoficiálnych správ servera Blabbermouth.net sa podľa slov Tomovej manželky Sandry cíti líder kapely už oveľa lepšie. Araya ostal v nemocnici, kde čaká na výsledky testov. Špekulácie o zápale stredného ucha Sandra vylúčila.

Slovenský festival Rock pod kameňom, ktorý sa každoročne usporadúva na východe Slovenska v Snine sa tento rok výrazne prihlásil o slovo. Okrem už skôr potvrdených zvučných mien Sonata Arctica, Mike Terrana, Die Happy alebo Divokej Bill, organizátori podtvrdili aj nemeckú kapelu Guano Apes. Takže v dňoch 12. a 13. auguste bude na východe republiky o zábavu postarané.

Američania Between Buried and Me dokončili práce na chystanej novinke The Paralax: Hypersleep Dialogues, ktorá vyjde 12. apríla prostredníctvom Metal Blade Records. Na novinke s kapelou spolupracoval držiteľ Grammy, producent David Bottrill (Tool, Muse, king Crimson, Dream Theater).

Slovenská heavy/power metalová kapela Sunity z Kremnice je v úzkych. Títo talentovaní muzikanti hľadajú bubeníka. Ak viete o niekom vo vašom okolí, alebo, ak ste práve vy sám bubeníkom, napíšte na mail flowerking@azet.sk.

Švédski power symfonickí metalisti Dragonland sa upísali vydavateľstvu AFM Records.

Vydavateľstvo InsideOut Music zobralo pod svoje krídla nórsku progresívnu kapelu Leprous.