BLIND GUARDIAN NATOČILI FILM, PAUL DI ANNO ZA MREŽAMI

Blind Guardian natočili filmový dokument, ktorý bude mať premiéru na Heavy Metal Film Festival. Paul Di Anno (ex – Iron Maiden) bol odsúdený na 9 mesiacov väzenia. Bratia Hoffmanovci (ex – Deicide) vzkriesili kapelu Amon a pracujú na novom albume. Novembers Doom zverejnili artwork k novému albumu. Aj počas európskeho turné bude Slayeru vypomáhať Gary Holt. Black Label Society vydajú akustický album. Brainstorm nahrávajú nový album. Na záver vám ponúkneme nový videoklip od Nórov Insense.
Blind Guardian uvedú na Heavy Metal Film Festival v Los Angeles premiéru ich filmu Travelers At the Edge of Time. Film je o vývoji kapely a o ich cestách, ktoré ich doviedli až k aktuálnemu albumu At the Edge of Time. V dokumente bude spomenuté obrovské množstvo konkrétnych udalostí, ktoré kapela prežila. Tento zaujímavý dokument režíroval Andreas Fiekers. Artwork tohto filmu nájdete pod novinkami. Heavy Metal Film Festival je vôbec prvý filmový festival, ktorý sa venuje heavy metalu a bude sa konať od 31. marca do 3. apríla v Downtown v Los Angeles.

Bývalý spevák Iron Maiden Paul Di Anno si posedí za mrežami 9 mesiacov. Pôvodne mu však hrozil až ročný trest. Dôvodom jeho nedobrovoľného pobytu vo väzení je neoprávnené poberanie sociálnych dávok na podporu v nezamestnanosti. O tú Di Anno žiadal v roku 2002, kvôli údajnej zdravotnej neschopnosti. Medzitým však koncertoval po celom svete a štát, tak neoprávnene obral o 45 tisíc libier. Informoval o celej veci britský denník Daily Mail. Jeho obhajoba bola založená na tom, že je posadnutý hudbou a koncertovaním a že v obchodných veciach je spevák veľmi naivný.  Taktiež obhajoba spomenula, že nemá ani žiadne formálne vzdelanie a že jediné na čom mu záleží je blaho jeho rodiny. Takto postavená obhajoba však pred súdom neuspela a Di Anno poputoval za mreže. Úradníci prišli na Di Annov priestupok vďaka YouTube. Videli totiž jeho záznam z nedávneho vystúpenia a na ňom žiadne známky pracovnej neschopnosti nevykazoval.

Bývalí členovia Deicide, bratia Hoffmanovci, po odchode z kapely Deicide opäť vzkriesili kapelu Amon, v ktorej niekedy začínali svoje hudobné kroky. Ku nim sa pridali basák a vokalista Jesse „Jechceal“ Jolly (Prometean Horde, Diabolic, , SuccessWill Write Apocalypse Across the Sky) a bubeník Mike Petrak (Leprosy, SuccessWill Write Apocalypse Across the Sky). Od 10. decembra nahrávali s producentom Markom Pratorom v Tampe nový album Liar In Wait, ktorý je v podstate ich debutom, pretože kapela vydala dve demá v rokoch 1987 a 1989 a potom členovia Amon založili Deicide. Na debute bude deväť skladieb a vyjsť by mal ešte v tomto roku prostredníctvom vlastného vydavateľstva. Artwork nájdete pod novinkami. V rozhovore pre magazín Terrorizer sa vyjadril Eric Hoffmann, že nahrávka by mala byť o niečo technickejšia ako Deicide. V zaujímavom rozhovore sa Eric obzrel aj za minulosťou v Deicide: „Glenn Benton ma viacej nenávidí, ako nenávidí Ježiša.“

Artwork k novému albumu zverejnili aj Novembers Doom, ktorý taktiež nájdete pod dnešnými novinkami. Ich novinka Aphotic vyjde 10. mája prostredníctvom The End Records.

Turné legendárnych Slayer sa presúva do Európy a aj na starom kontinente bude kapele vypomáhať Gary Holt (Exodus), ktorý dočasne nahradil Jeffa Hannemana. Ten sa zotavuje z operácii ramena po infekcii, ktorú mu spôsobilo uhryznutie od pavúka. Hannemanova liečba sa vyvíja dobre. European Carnage Tour začne už počas tohto víkendu v Ukrajine.

Black Label Society plánujú vydať akustický album s názvom The Song Remains Not the Same. Album by mal vyjsť 3. mája prostredníctvom E 1 Music. Album bude obsahovať unplugged verzie skladieb z aktuálneho albumu Order of the Black a rovnako aj ďalší materiál zaznamenaný na práve prebiehajúcom Order of the Black Tour. Zakk Wylde a jeho družina prerobila do akustických verzií rovnú desiatku skladieb.

Nemecká power metalová kapela Brainstorm v súčasnosti nahráva album nazvaný On the Spur of the Moment. Ďalšie podrobnosti kapela však nezverejnila.

Nóri Insense nahrali nový videoklip, ktorý je ku skladbe Surviving Self Resentment, ktorá sa bude nachádzať na pripravovanom 4. albume Burn In Beautiful Fire. Novinka bude obsahovať 10 nových skladieb a vyjde 8. apríla prostredníctvom Indie Recordings. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.