PAIN A TAROT ZVEREJNILI NOVÉ ARTWORKY

Švédi Pain zverejnili artwork nového albumu a ich líder Peter Tägtgren sa k nemu aj vyjadril. Igor Cavalera taktiež odmietol špekulácie o obnovení pôvodnej zostavy Sepultury. Tarot znovu vydajú debutový album The Spell of Iron. My vám ponúkame jeho artwork a nový videoklip ku skladbe z debutu. Podľa slov Jeffa Loomisa (Nevermore) sa operácia Jimma Shepparda podarila. Bring Me To Horizon zverejnili nový videoklip. Autopsy zverejnili podrobnosti o novom albume. Kapela Rain Falls Grey, v ktorej pôsobí syn Davea Lombarda (Slayer) nahráva svoje prvé skladby. Frontman Pearl Jam Eddie Vedder vydá nový sólový album.
O novinke švédov Pain sme vás už informovali. You Only Live Twice bude obsahovať 9 nových skladieb a vyjde pod krídlami nuclear Blast 3. júna. Pain teraz zverejnili artwork k novinke, ktorý nájdete pod novinkami. „Naozaj som chcel artwork v štýle Nightmare Before Cristmas alebo Alice In Wonderland, ale s našim maskotom Painheadom. Myslím si, že výsledok sa má trošku k tvorbe Tima Burtona. Už sa teším, ako budú vyzerať naše kulisy pri koncertoch. Plánujeme robiť nejaké veci s nafukovaním, proste Painhead bude naším Eddiem, tak ako majú Iron Maiden,“ neskrýval nadšenie z nového artworku Peter Tägtgren.

Igor Cavalera sa v rozhovore pre austrálsky magazín Loud vyjadril o možnom reunieone Sepultury takto: „Ja a Max hrať spolu budeme. Nevidím dôvod na obnovenie starej zostavy Sepultury. Ja som šťastný teraz a napĺňa ma to, čo robím. Nepotrebujem žiadny reunion.

Fínska kapela Tarot vedená Marcom Hietalom (Nightwish) vydá novú verziu ich debutového albumu z roku 1986 The Spell of Iron, nazvaného po novom The Spell of Iron MMXI. Nanovo nahraný debut vyjde 6. mája prostredníctvom Nuclear Blastu 6. mája. Kapela podporila znovu vydanie The Spell of Iron videoklipom ku skladbe Wings of Darkness. My vám ponúkame aj artwork tejto novej evrzie tohto albumu, ktorý nájdete pod novinkami.

Jeff Loomis z Nevermore sa vyjadril pre rakúsky webzine Stormbringer, že operácia basáka Jima Shepparda bola úspešná a nádor bol odstránený. Sheppard by sa mal podľa Loomisových slov vrátiť do Nevermore už čoskoro, no najdôležitejší je pre neho teraz kľud a odpočinok.

Briti Bring Me To Horizon natočili videoklip ku skladbe Blessed With A Curse, ktorý pochádza z tretieho albumu There Is All Hell, Believe Me Ive Seen It. Klip nájdete pod novinkami.

Američania Autopsy hlásia hotovo s nahrávaním nového albumu Macabre Eternal. Novinka vyjde 31. mája prostredníctvom Peaceville Records. Okrem klasického albumu vyjde novinka aj ako špeciálny vinyl, ale ten sa bude dať kúpiť iba cez internetový obchod vydavateľstva Peaceville. Vinyl si bude možné zakúpiť od 16. mája.

Syn legendárneho bubeníka Davea Lombarda (Slayer) Jeremy ide v otcových hudobných šlapajách. Jeremy Lombardo je totiž klávesákom novej americkej skupiny Rain Falls Grey. Šesťčťlenná kapela momentálne nahráva skladby na prvý album.

Eddie Vedder (frontman Pearl Jam) nahráva nový sólový album Ukulele Songs. Na albume sa budú nachádzať niektoré piesne, ktoré Vedder napísal a hrá ich naživo už niekoľko rokov počas sólových vystúpení. V „ukulele“ prevedení Vedderova sólovka ponúkne napríklad aj skladbu Cant Keep od jeho domovskej kapely Pearl Jeam. Ukulele Songs vyjde 31. mája.