MESHUGGAH v októbri s novým albumom. Ďalšie štúdiovky chystajú aj ALCEST a NEGURA BUNGET

MESHUGGAH pracujú na novom albume. ALCEST a NEGURA BUNGET vydajú na konci septembra nové hudobné diela. AMORAL skončili. Ukrajinci JINJER s novým klipom.

meshuggah-promojpg

MESHUGGAH

Uznávaná švédska skupina MESHUGGAH oznámila, že 7. októbra vydá nový album, ktorý sa bude volať „The Violent Sleep of Reason“. To však nie je jediná novinka, ktorú má táto kapela. Práve dnes 29. júla vychádza zberateľský box set „25 Years of Musical Deviance“. Ale pozor. Na celom svete vyjde táto kompilačka v obmedzenom počte 1000 kusov. Nájdete ju na shope vydavateľstva Nuclear Blast.

Francúzi ALCEST sa hlásia o slovo s novým albumom. Ďalšia štúdiovka dostala názov „Kodama“ a na pulty predajní sa dostane 30. septembra prostredníctvom vydavateľstva Prophecy Productions.

Rumunskí pohania NEGURA BUNGET vydajú druhú časť svojej transylvánskej trilógie, ktorá dostala názov „ZI“. Nový album vyjde 30. septembra.

Fínska skupina AMORAL ukončila svoju činnosť. Aj keď ešte nedávno sa zdalo, že po príchode speváka Nika Kalliojärviho a aktuálnym albumom „In Sequence“ sa opäť rozbehlo, opak je pravdou. „Neustále termínové konflikty a upadajúci záujem niektorých členov, viedli k tomu, že skupina fungovala na pol plynu. Čo ale nejde. Do AMORAL musíme dať všetko alebo nič. Nerozchádzame sa v zlom, nie je to o obvyklých „hudobných nezhodách“, ako často uvádzajú ostatné kapely. Je to o rozdielnych ľuďoch, ktorí v súčasnosti chcú rozdielne veci,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení skupiny.

Ukrajinská metalcore/groove skupina JINJER natočila nový videoklip ku piesni „I Speak Astronomy“, ktorá sa nachádza na čerstvom materiáli „King of Everything“.