Novinkový blok v úvode týždňa: MEGADETH, LAMB OF GOD, MESHUGGAH, POWERWOLF, CRYPTA a ďalší

MEGADETH čoskoro zverejnia prvý singel z nového albumu. LAMB OF GOD sa hlásia s cover skladbou. MESHUGGAH, CRYPTA a SAKIS TOLIS majú nové videoklipy. POWERWOLF vydajú nový živák. MUNICIPAL WASTE oznámili nový album. Nová kapela SOULS TO DENY na domácej scéne.

Dave Mustaine (MEGADETH). Zdroj foto: Metal Addicts

Kapela MEGADETH by mala čoskoro zverejniť prvý singel z očakávaného albumu „The Sick, The Dying, and The Dead“. „Vydanie albumu je naplánované na 8. júla a dúfame, že tento plán dodržíme. Singel s názvom „Killing Time“ bude uvedený v rádiách každým dňom. Je to o niekom z mojej minulosti, ale nie je to tak zrejmé, ako to znie. Je to o mrhaní časom, nie o čase na zabíjanie vecí. Súvisí to s niektorými situáciami, do ktorých som sa ja a iní moji spoluhráči časom s kapelou dostali. A som si istý, že sa v tom nájde veľa ľudí,“ povedal Dave Mustaine v rozhovore pre rozhlasovú reláciu Trunk Nation with Eddie Trunk.

Skupina LAMB OF GOD spojila sily s MEGADETH a nahrala ich skladbu „Wake Up Dead“ z albumu „Peace Sells… But Who’s Buying?“ z roku 1986. Pieseň slúži ako predzvesť druhej časti amerického turné „The Metal Tour of the Year“, ktoré štartuje 9. apríla v zostave MEGADETH, LAMB OF GOD, TRIVIUM a IN FLAMES.

Švédi MESHUGGAH sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe „Broken Cog“ z pred pár dňami vydanej štúdiovky „Immutable“.

Power metalistom POWERWOLF vyjde 8. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový živák s názvom „The Monumental Mass – A Cinematic Metal Event“, ktorý ponúkne minuloročný koncertný stream a ako bonus vystúpenie na festivale Wacken Open Air z roku 2019. Pod správou nájdete ukážku v podobe piesne „Fire & Forgive“.

Ženská formácia CRYPTA sa hlási o pozornosť s live videom skladby „Shadow Within“, slúžiacim ako pripomienka rozšírenej verzie debutového albumu „Echoes of the Soul“, ktorá vyšla v piatok, 1. apríla.

Sakis Tolis (ROTTING CHRIST) zverejnil lyric videá ku skladbám „Ad Astra“ a „I Name You Under Our Cult“ z jeho nedávno vydanej debutovej sólovky „Among the Fires of Hell“.

Crossover thrash metalová úderka MUNICIPAL WASTE vydá 1. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album „Electrified Brain“. „Robíme to, čo vždy odkedy kapela začala a to pokúsiť sa písať hlasný, rýchly a ničivý hardcore/punk/metal. Dúfame, že odídete s nejakými zakrvavenými ušami, zničenými reproduktormi, nasratými rodičmi a zdravou nedôverou voči autorite,“ uvádza kapela v tlačovej správe. Nižšie si môžete vypočuť prvú ukážku v podobe skladby „Grave Dive“.

Domáca formácia SOULS TO DENY z Liptovského Mikuláša vznikla síce už v roku 2019, ale až teraz sa začína prezentovať svetu. Vo februári tohto roka začala táto death metalová štvorica s prímesami grindu a hardcoru pracovať na debutovom albume, ktorého vydanie je naplánované na leto. Kapelu tvoria: Michal Pivko – vokály (ex-BLOODCUT), Lukáš Kaplan – gitara (SORGOTH), Pavol Maro – basgitara (ex-FEEL A CURSE, NEW BLACK WIDOW) a Andrej Šimon – bicie (ex-FEEL A CURSE, ex-DESECRATED DREAMS).

SOULS TO DENY