NERGAL NAČRTOL KONCERTNÉ PLÁNY BEHEMOTHU

Nergal z Behemothu načrtol v rozhovore koncertné plány kapely. Tributová kapela na Diovu počesť Dio Disciples oznámila termíny európskeho turné. Heavy metalová legenda Tank, má nového bubeníka. Wormrot nahrali nový videoklip. Origin zverejnili počet skladieb, ktoré budú na novinke. Spineshank vydajú nový album po 8 rokoch. Stormwarrior zverejnili artwork k novému albumu.
Adam „Nergal“ Darski poskytol exluzívne interview pre Noisecreep, v ktorom sa vyjadril aj o svojom zdravotnom stave. Po šiestich mesiacoh v nemocnici sa Nergal cíti dobre, začína hrať na akustickej gitare, v nemocnici napísal aj pár textov. Prvé koncerty plánujú Behemoth v októbri. Koncertovať by mali v Poľsku, v decembri zvažujú Áziu a Austráliua a na jar 2012, európske a americké turné. Dúfajme, že sa im to podarí…

Dio Disciples (zoskupenie na Diovu počesť) oznámili termíny pre európske turné. Kapela hrá v tomto zložení: Rudy Sarzo (basgitara), Simon Wright (bicie), Craig Goldy (gitara) a Scott Warre (klávesy) spoja svoje sily so spevákom Tim Ripper Owensom (Yngwie Malmsteen, Beyond Fear, Judas Priest, Iced Earth) a Tobym Jepsonom (Little Angels, Gun) a odohrajú niekoľko koncertov pod názvom Dio Disciples. Vystúpiť by mali v  Rusku, Fínsku, V. Británii, Škótsku, Holandsku, Nemecku, Belgicku, Švajčiarsku a 27. júna aj v neďalekej Viedni.

Britská heavy metalová legenda Tank predstavila svojho nového bubeníka, ktorým je Mark Cross (Helloween, Firewind). V novej zostave je kapela pripravená na európske turné, ktoré sa uskutoční ešte v tomto roku.

Singapurčania Wormrot nahrali ďalší videoklip z pripravovanej novinky Dirge. Klip je na skladbu Erased Existence a vy ho nájdete pod dnešnými novinkami.

O novinke Origin sme vás už informovali. Zopakujeme, že Entity vyjde 10. júna prostredníctvom Nuclear Blastu. Kapela zverejnila počet skladieb. Tých na novom albume nájdete jedenásť a k tomu aj jednu bonusovú skladbu.

Američania Spineshank sa pripravujú na vydanie nového albumu Anger Denial Acceptance, ktorý bude prvým albumom kapely od roku 2003. Novinka bude obsahovať 13 skladieb. Presný dátum vydania zatiaľ nepoznáme.

Nemecká power metalová kapela Stormwarrior vydá 13. mája nový album Heathen Warrior prostredníctvom vydavateľstva Massacre Records. Novinka vyjde aj na vinyle. Artwork k Heathen Warrior nájdete pod novinkami.