DNEŠNÉ TOP NOVINKY SÚ Z TÁBOROV DREAM THEATER A BIOHAZARD

Poznáme názov nového albumu DREAM THEATER. BIOHAZARD opustil jeden zo zakladajúcich členov Evan Seinfeld. JUDAS PRIEST vydajú v auguste špeciálny Box Set so svojimi singlami. Nové klipy nám ponúkajú SAMAEL a BLACK COUNTRY COMMUNION. Nórsko bude mať školených diplomatov na TRUE NORWEGIAN BLACK METAL. CRUCIFIED BARBARA začnú v lete nahrávať nový album. THEATRES DES VAMPIRES chystajú DVD.
DREAM THEATER zverejnili názov dlhoočakávaného albumu! Jedenásty album v poradí sa bude volať A Dramatic Turn Of Events a bude obsahovať 9 skladieb. Novinka vyjde 13. septembra prostredníctvom Roadrunner Records. My ešte pripomíname, že bude prvý s bubeníkom Mikeom Manginim.

Legendárnu hc kapelu BIOHAZARD sa rozhodol opustiť basák a vokalista Evan Seinfeld. „Máme za sebou dlhú spoločnú históriu, ale je čas na zmenu. Evanovi prajeme len to najlepšie,“ vyjadril sa k Seinfeldovmu odchodu gitarista a spoluzakladateľ kapely Bobby Hambel. Na najbližších predstaveniach v Európe zaskočí za Seinfelda Scott Roberts, ktorý nahral s kapelou zatiaľ posledný štúdiový album Means To An End. Roberts však nenahradí Seinfelda natrvalo. Trvalú náhradu si začne zvyšok BIOHAZARD hľadať až po príchode do USA. Kapela, ktorá ukončila kariéru v roku 2006, práve po vydaní albumu Means To An End sa na svetové pódiá vrátila v roku 2008 a momentálne okrem koncertov pripravuje nový album.

JUDAS PRIEST vydajú 25. augusta špeciálny Box Set nazvaný Single Cuts, zo všetkými singlami, ktoré vydali pod hlavičkou CBS/Columbia. Box Set bude obsahovať 20 singlov s 52 skladbami. Všetkých týchto 20 singlov bude mať originálny booklet vrátane fotografií. Artwork pripravovaného Box Setu nájdete pod dnešnými novinkami.

Švajčiari SAMAEL zverejnili videoklip, ktorý je ku skladbe Luxferre z aktuálnej novinky Lux Mundi. Klip sa natáčal vo švédskom Gothenburgu s režisérom Patricom Ullaeusom (DIMMU BORGIR, LACUNA COIL, IN FLAMES). Videoklip je pod dnešnými novinkami.

Nový videoklip nahrala aj superskupina BLACK COUNTRY COMMUNION a ten je na skladbu Man In the Middle, ktorá sa bude nachádzať na novom albume 2, ktorý vyjde 13. júna. Videoklip je pod novinkami.

Vskutku zaujímavé správy prišli z nórskeho ministerstva zahraničných vecí. Krajina začala  školiť diplomatov, ktorí by svetu prezentovali ich hudobný smer True Norwegian Black Metal. Tieto informácie uviedol denník Dagens Naeringsliv. Takto vyškolení diplomati, by mali poskytnúť v zahraničí podrobné informácie o tomto hudobnom fenoméne. Dôvodom je rastúci záujem o túto hudbu v rozličných krajinách a nórski diplomatickí predstavitelia nevedia poskytnúť informácie o tomto štýle. Viac o tejto zaujímavej informácii sa dočítate TU.

Švédska ženská kapela CRUCIFIED BARBARA sa v lete vyberie do štúdia, kde začne nahrávať tretí album, ktorý by mal vyjsť ešte koncom tohto roka.

Talianski gothic metalisti THEATRES DES VAMPIRES zaznamenali všetky svoje zastávky nedávneho európskeho turné na HD kamery. V súčasnosti kapela dáva dokopy obrazový materiál a pripravujú DVD a live CD. Live DVD by malo obsahovať celý koncert z Moskvy a ako bonus pre fanúšikov kapela umiestni na DVD dlhé a exkluzívne zábery zo zákulisia počas celého turné. Názov pripravovaného DVD a ani termín vydania kapela zatiaľ nezverejnila.