ICED EARTH PRACUJÚ NA NOVINKE, ZAUJÍMAVOSTI OD EVANESCENCE

ICED EARTH prezradili podrobnosti o chystanom albume. Gitarista Troy McLawhorn sa vracia do EVANESCENCE, ktorí prezradili aj čo to o pripravovanej novinke. PRIMAL FEAR začnú nahrávať novinku začiatkom júla. CHIMAIRA zverejnili názov nového materiálu. Slováci SURGICAL DISSECTION dokončujú nový album. Austrálčania MORTAL SIN pripravujú nový album.
Americká power metalová formácia ICED EARTH prezradila, že nový album sa bude volať Dystopia a mal by vyjsť koncom tohto roka prostredníctvom Century Media Records. Novinku už naspieva spevák Stu Block (INTO ETERNITY), ktorý nahradí odchádzajúceho Matta Barlowa. Upozorňujeme ešte fanúšikov kapely, že Barlow odohrá všetky letné vystúpenia s kapelou a až potom odíde z ICED EARTH.

Gitarista Troy McLawhorn sa oficiálne vrátil do kapely EVANESCENCE, potom ako v marci opustil kapelu SEETHER. EVANESCENCE v súčasnosti nahrávajú dlho očakávaný nový album s producentom Nickom Rasculineczom (ALICE IN CHAINS, DEFTONES). Podľa neoficiálnych správ by nový album mal vyjsť v októbri tohto roka.

Začiatkom júla sa do štúdia chystajú PRIMAL FEAR, kde začnú nahrávať nový album, ktorý by mal vyjsť ešte na konci tohto roka.

Američania CHIMAIRA zverejnili, že nový v poradí šiesty album The Age of Hell vydajú v auguste.

Banskobystrická kapela SURGICAL DISSECTION hrajúca brutal death metal momentálne dokončuje práce na štvrtom albume v poradí. Nový album vyjde kapele po 6 rokoch od vydania Disgust. Novinka bude prvým albumom s vokalistom Marekom „Fajom“ Falatom. Jej názov a ani dátum vydania zatiaľ nie je známy.

Austrálski thrasheri MORTAL SIN pripravujú nový album, ktorý dostal názov Psychology of Death. Novinka bude ich prvým albumom od comebackového albumu An Absence of Faith z roku 2007. Presný dátum vydania zatiaľ nie je známy. Artwork k novému albumu nájdete pod novinkami.