BOHATÉ NOVINKY Z TÁBOROV MEGADETH, KREATOR ALEBO PRIMAL FEAR

MEGADETH zverejnili názov nového albumu. KREATOR začnú pracovať na novom albume v januári 2012. PRIMAL FEAR v januári už novinku vydajú. MACABRE vydajú aktuálny album na 12 palcovom obrazovom disku. Sebastian Bach zverejnil podrobnosti o novom albume. CHICKENFOOT zverejnili prvú ukážku z chystaného albumu. ASTRAL DOORS. Ku technickým thrasherom POWERMAD sa pridal bubeník Dirk Verbeuren (SOILWORK). Američania REDEMPTION dokončili práce na novom albume. Švédi STEELWING začnú v auguste nahrávať druhý album.
MEGADETH prezradili názov nového albumu. Dave Mustaine a spol. sa rozhodli pokračovateľa Endgame pomenovať TH1RT3EN. Podľa predbežných správ by novinka mala vyjsť niekedy v novembri prostredníctvom Roadrunner Records. Materiál sa nahrával v „garáži“ Davea Mustainea spoločne s producentom Johnnym K (DISTURBED, SEVENDUST, MACHINE HEAD). Artwork nového albumu si opäť vezme na starosti John Lorenzi, ktorý namaľoval aj posledné dva artworky, teda Endgame a United Abominations.

Mille Petrozza, teda frontman thrashových veteránov KREATOR prezradil v nedávnom rozhovore pre novinára z Aftonbladet, že KREATOR začnú pracovať na novom albume v januári 2012 spoločne s producentom Jensom Bogrenom (OPETH, AMON AMARTH). 

Nemeckí melodici PRIMAL FEAR stanovili názov nového albumu na Unbreakable. Kapela bude od zajtra (teda od 10. júla) v štúdiu, kde začne nový album nahrávať. Unbreakable sa dostane na pulty obchodov 20. januára 2012 prostredníctvom labelu Frontier Records.

Američania MACABRE plánujú vydať 12 palcový obrazový disk, verziu LP, k ich poslednému štúdiovému albumu Grim Scary Tales. Táto verzia ponúkne kresby Scotta Jacksona a na pulty obchodov sa dostane vďaka ich vlastnému labelu Decomposed Records. Artwork tohto LP nájdete pod dnešnými novinkami.

Bývalý spevák SKID ROW, Sebastian Bach zverejnil podrobnosti o novom sólovom albume nazvanom Kicking & Screaming. Novinku produkoval Bob Marlette (BLACK SABBATH, SHINEDOWN, ATREYU) a bude na nej trinásť skladieb a rôzne verzie albumu budp obsahovať ešte dve bonusové skladby. Kicking & Screaming vyjde 27. septembra prostredníctvom Frontier Records. Pod dnešnými novinkami nájdete artwork nového Bachovho albumu.

Hardrocková superskupina CHICKENFOOT zverejnila prvú ukážku z chystaného druhého albumu. Novinka nazvaná jednoducho Chickenfoot III vyjde 27. septembra a pod dnešnými novinkami si môžete vypočuť prvú ukážku z nej.

Nový artwork zverejnili aj Švédi ASTRAL DOORS ku chystanej novinke Jerusalem. Tá by mala vyjsť niekedy v októbri a o jej mix sa postará Daniel Bergstrand (BEHEMOTH, MESHUGGAH, DIMMU BORGIR).

Technickí thrasheri POWERMAD oznámili, že ich novým bubeníkom sa stal Dirk Verbeuren (SOILWORK). Dirk bude stálym členom kapely a zapojí sa aj do procesu tvorby nového materiálu, ktorý chce kapela vydať ešte do konca tohto roka. Verbeuren samozrejme ostáva aj v službách SOILWORKU.

Americká progresívna kapela REDEMPTION, v ktorej pôsobí legendárny spevák kapely FATES WARNING Ray Adler a gitarista Nick van Dyk, dokončili práce na novom albume This Mortal Coil. Album produkoval Neil Kernon (QUEENSRYCHE, NILE, NEVERMORE). Dátum vydania nového albumu zatiaľ nie je známy.

Švédska heavy metalová formácia STEELWING vstúpi v auguste do štúdia, kde začne nahrávať svoj druhý album. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť niekedy začiatkom budúceho roka prostredníctvom NoiseArt Records.