BEHEMOTH NATÁČAJÚ NOVÝ KLIP, PODROBNOSTI O NOVINKE MASTODON

BEHEMOTH natočili nový klip ku skladbe Lucifer. MASTODON prezradili podrobnosti o novom albume. Pri príležitosti 20. výročia od vydania albumu Nevermind od NIRVANY vyjde špeciálna remasterovaná super deluxe edition tohto albumu. STAIND a BRAINSTORM zverejnili artworky k nadchádzajúcim albumom. Nový album vydajú Američania ABSU. Nové klipy ponúkajú ALL SHALL PERRISH a SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY. SEMARGL dokončili nahrávanie piateho albumu. Od INNER SANCTUM odišiel gitarista. INTO ETERNITY nahrajú 4 nové skladby.
O tom, že frontman Adam „Nergal“ Darski je už v poriadku svedčí aj fakt, že BEHEMOTH v týchto dňoch natáčajú nový videoklip ku skladbe Lucifer zo stále aktuálneho albumu Evangelion. Podľa Negralových slov kapela v klipe opäť prekonala sama seba.

MASTODON prezradili, že nový album The Hunter sa dostane na pulty obchodov 27. septembra prostredníctvom Roadrunner Records. Okrem klasického albumu budú mať fanúšikovia k dispozícii aj limitovanú edíciu albumu, ktorá bude obsahovať DVD, špeciálny alternatívny artwork a aj špeciálny plagát kapely. Od dnes sa dá objednať táto limitovaná edícia na MastodonRocks.com.

V septembri 1991 vyšiel kultový album Nevermind od NIRVANY. PO celom svete sa ho predalo vyše 30 miliónov kópií a ovplyvnil celú radu muzikantov. Pri príležitosti 20. výročia vydá label Universal Music remasterovanú verziu tohto albumu. Nevermind bude k dostaniu v super deluxe edition a bude obsahovať 4 CD a 1 DVD. Na tejto verzii bude okrem klasického albumu aj doslova desiatky nevydaných nahrávok, rôzne rozhovory s kapelou a raritné live nahrávky. Okrem toho bude táto verzia obsahovať 90 – stranovú knihu s nikdy nevydanými fotografiami kapely. Presný dátum vydania zatiaľ nie je známy.

Rockeri STAIND vydajú 13. septembra nový rovnomenný album Staind. Album bude obsahovať 10 nových skladieb, ktoré produkoval Johnny K (DISTURBED, SEVENDUST). Kapela zverejnila artwork nového albumu, ktorý nájdete pod novinkami.

Podrobnosti o novom albume zverejnila aj nemecká power metalová kapela BRAINSTORM. Novinka On the Spur of the Moment vyjde 30. septembra prostredníctvom AFM Records a bude na nej 10 nových skladieb. Artwork k novinke nájdete pod dnešnými novinkami.

Američania ABSU vydajú 4. októbra nový album Abzu prostredníctvom Candlelight Records.

Američania ALL SHALL PERRISH nahrali nový videoklip ku skladbe There Is Nothing Left, ktorá sa bude nachádzať na novom albume This Is Where It Ends.

Česká kapela SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY natočila videoklip ku skladbe Skryj hlavu do dlaní, ktorá sa nachádza na novom úspešnom albume Návaz, ktoré vydalo francúzske vydavateľstvo Season of Mist. Klip natočila spoločnosť Melja Productions na motívy príbehov slovenského fantasy spisovateľa Juraja Červenáka.

Ukrajinskí satanpop metalisti SEMARGL dokončili nahrávanie piateho štúdiového albumu. V súčasnej dobe prebieha mix a mastering nového materiálu. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť koncom tohto roka.

Indská death/thrashová kapela INNER SANCTUM už nepočíta zo službami gitaristu Rajeeva Ramesha. Dôvodom jeho opustenia kapely je to, že Ramesh odišiel študovať do Nemecka a na kapelu by nemal čas.

Počas tohto týždňa sa do štúdia chystajú INTO ETERNITY, ktorí v ňom plánujú nahrať štyri nové skladby.