REUNION PÔVODNEJ ZOSTAVY BLACK SABBATH? NEZMYSEL!

Tonny Iommi sa vyjadril k včerajšej fáme o reunione pôvodnej zostavy BLACK SABBATH. HELLOWEEN chcú vydať nový album už nabudúci rok. FORBIDDEN museli zrušiť európske turné. Keith Caputo (LIFE OF AGONY) sa nechal preoperovať na ženu. Z RHAPSODY OF FIRE sa stali dve kapely. Holanďania MARTYR vydajú dlho očakávaný album v októbri. Nemci CRYSTALLION pripravujú nový album. Náhradou za kapelu REVAMP, ktorá odriekla európske turné sú SERENITY.
Včera sme vás informovali o reunione pôvodnej zostavy BLACK SABBATH, ktorú do sveta vypustil server MusicRadar.com. Ako prvý túto správu však priniesli noviny Birmingham Mail, ktorým už dávnejšie poskytol Tony Iommi rozhovor. K celej veci sa vyjadril samotný gitarista Tonny Iommi: „Som smutný, že novinár z Birminghamu, ktorému som veril zverejnil rozhovor, ktorý sme robili ešte v júni a vďaka nemu to vyznelo tak, akoby sme sa rozprávali včera o reunione BLACK SABBATHU. V tej dobe som len špekuloval nad častými otázkami o našom reunione. Vďaka internetu je už dnes po celom svete akési moje „oficiálne“ vyjadrenie, ktoré je absolútnym nezmyslom. Ospravedlňujem sa mojim kamarátom Ozzymu, Geezerovi a Billovi, mal som vedieť lepšie komu poskytujem rozhovor.“ Pokusy o obnovenie pôvodnej zostavy BLACK SABBATH už boli aj v minulosti, no všetky sa skončili neúspešne. Pred 12 rokmi sa dokonca kapela snažila nahrať nový album, ale všetko to skončilo pri viacerých pokusoch nahrať niekoľko skladieb. Originálna zostava BLACK SABBATH bola naposledy pokope na turné v lete 2005 a posledný koncert odohrali v roku 2006, kedy ich uvádzali do Rock and Rollovej siene slávy. Aj my sa vám touto cestou ospravedlňujeme za zverejnenie falošnej správy. Takže, zhrnuté a podčiarknuté, obnovenie pôvodnej zostavy BLACK SABBATH sa nekoná ani tentokrát.

V rozhovore pre metalový magazín Blitzkrieg prezradil bubeník HELLOWEEN Dani Loble, že kapela po odohraní letných festivalov zamieri do štúdia, kde začne pracovať na novom albume. Nový materiál by mal vyjsť do konca budúceho roka.

Gitarista FORBIDDEN Craig Locicero oznámil, že kapela bola nútená zrušiť európske turné kvôli rodinným povinnostiam ich dlhoročného bubeníka Marka Hernandeza. Kapela začne hneď za neho hľadať trvalú náhradu, pretože okrem týmto nepríjemnostiam funguje aj v kapele DEMONICA. FORBIDDEN nemali dostatok času a ani financií na rýchle zohnanie adekvátnej náhrady za Hernandeza, takže ich jedinou možnosťou bolo zrušiť európske turné.

Keith Caputo je momentálne Keith Mina. Ako je to možné? Frontman kapely LIFE OF AGONY, ktorá bola jednou z najvplyvnejších kapiel 90-tych rokov sa dal preoperovať na ženu. O tejto operácii dokonca diskutoval vo včerajšej americkej rozhlasovej relácii. Fotku „prerobeného“ Caputa nájdete pod dnešnými novinkami.

Po 15 rokoch priateľstva, tvrdej práce a veľkej vášne venovanej tvorbe symfonickej hudby a epickej ságy, ktorá sa určite zapísala do histórie metalovej hudby pod hlavičkou RHAPSODY OF FIRE sa jej dvaja zakladajúci členovia klávesák Alex Staropoli a gitarista Luca Turilli rozhodli ísť každý svojou cestou. „Desať vydaných albumov a koniec ságy predstavujúci hudobne a lyricky dôležité vrcholné dielo From Chaos To Eternity. Za toto všetko chceme poďakovať našim skvelým fanúšikom. Avšak teraz prišla doba, keď treba nájsť nové hudobné podnety a treba sa na všetko pozrieť z oboch strán. Z perspektívy a dlhoročného priateľstva“,  uviedli v spoločnom vyhlásení Staropoli a Turilli. Alex Staropoli bude však pokračovať v tvorbe pod názvom RHAPSODY OF FIRE. Okrem Staropoliho v kapele ostal aj spevák Fabio Lione, gitarista Tom Hess a bubeník Alex Holzwarth. Turilli bude pokračovať v kariére pod pôvodným názvom kapely, teda RHAPSODY. Okrem Turilliho bude v zostave kapely pôsobiť Dominique Lerquin, basák Patrick Guers a taktiež aj bubeník Alex Holzwarth. Táto kapela to nikdy nemala jednoduché. Najprv ťahanice ohľadom mena kapely, potom problémy s vydavateľstvom a nakoniec toto. Alex Holzwarth uviedol vo svojom vyhlásení, že zatiaľ čo praje Lucovi Turillimu a jeho novej kapele veľa úspechov (inak pôsobí tam aj on), tak on sám a spevák Fabio Lione sa cítia motivovanejší a silnejší ako nikdy predtým. RHAPSODY OF FIRE (teraz už Staropoliho partia) majú v pláne veľké svetové turné a čoskoro kapela oznámi meno druhého gitaristu a meno nového basáka. Uznajte sami, kto sa má v tomto všetkom vyznať?

Vydavateľstvo Metal Blade Records stanovilo dátum vydania dlho očakávaného nového albumu od holandskej formácie MARTYR na 8. novembra. Novinka, ktorá vyjde po 26 rokoch sa bude volať Circle of 8 a bude na nej 12 nových skladieb.

Nemecká power metalová kapela CRYSTALLION pripravuje nový album. Zatiaľ bezmenná novinka bude obsahovať 14 nových skladieb a momentálne nie je známy ani jej dátum vydania.

Spoločné turné Švédov DARKANE a Francúzov DESTINITY zavíta aj do našich končín. V stredu 28. septembra vystúpia tieto kapely v bratislavskom klube U Očka.

Za holandskú kapelu REVAMP, ktorá odriekla účasť na spoločnom turné s kapelami VAN CANTO, TRISTANIA, XANDRIA a AMBERIAN DOWN zaskočia rakúski symfonici SERENITY. Toto turné zavíta 1. októbra aj do pražského Abatonu.