CANNIBAL CORPSE A BEHEMOTH ZAVÍTAJÚ V RÁMCI TURNÉ AJ KU NÁM

V rámci festivalu Full of Hate zavítajú aj do našich končín CANNIBAL CORPSE A BEHEMOTH. SABATON prezradili pracovný názov nového albumu. METALLICE a Lou Reedovi vyjde spoločný album koncom októbra. GRAVEWORM zverejnili artwork k novému albumu. Na soundtracku k hre NHL 2012 bude viacero metalových velikánov. DRAGONLAND zažili personálne rošády. Nemci XANDRIA sa upísali labelu Napalm Records. VISIONS OF ATLANTIS majú nového gitaristu a vydajú nové EP.
Zrodil sa nám nový putovný festival nazvaný Full of Hate 2012. To, že naozaj nepôjde o hocijaký festival svedčia mená, ktoré Full of Hate odohrajú. CANNIBAL CORPSE, BEHEMOTH, LEGION OF THE DAMNED, MISERY INDEX a SUICIDAL ANGELS. Turné odštartuje 9. februára 2012 v nemeckom Hamburgu a končí 4. marca v holandskom Tillburgu. Fanúšikovia zo Slovenska a Čiech nemusia zúfať, pretože táto vydarená zostava zavíta 22. februára do bratislavského Majesticu a o deň neskôr do pražského klubu KD Vltavská.

V týchto dňoch vyšiel populárnym Švédom SABATON živák World War Live: Battle of the Baltic Sea a toto sexteto hudobníkov sa prezradilo, že Kings of War je pracovný názov chystaného albumu. Ten by mal vyjsť niekedy na konci budúceho roka prostredníctvom Nuclear Blastu.

METALLICA, ktorá spolupracuje na novom albume s Lou Reedom prezradila, že v Európe vyjde ich spoločný album 31. októbra. Nič viac však k tomu nedodala.

Sme veľmi nadšení z nášho nového albumu. Odviedli sme kopec tvrdej roboty, ale teraz sme s výsledkom spokojní. Nemôžeme sa už dočkať, kedy budeme hrať nové skladby pre našich fanúšikov,“ vyjadril sa o novom albume Fragments of Death spevák Stefano Fiori z GRAVEWORMU. Či včera na festivale Gothoom odohrali GRAVEWORM aj nejakú skladbu z novinky nevieme, ale vieme ako vyzerá artwork k tejto nahrávke, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami. 

Na novom soundtracku k obľúbenej hre NHL 2012 sa objavia skladby aj od ANTHRAXU, BUSH alebo JUDAS PRIEST. Táto hokejová hra na Playstation vyjde v Európe 9. septembra. Hokejové zážitky vám spríjemnia aj vyššie menovaní umelci.

Švédska power metalová formácia DRAGONLAND už nepočíta zo službami gitaristu Nicklasa Magnussona a basáka Christera Pedersena. Novým basákom sa stal Anders Hammer (NIGHTRAGE). Doterajší bubeník Jesse Lindskog prevezme gitaru a za Lindskoga sa za biciu súpravu posadí nový člen kapely Morten Lowe Sorensen (THE ARCANE ORDER, SUBMISSION, AMARANTHE). Gitarista Olof Morck uviedol, že rozchod s Magnussonom a Pedersenom prebehol v priateľskom duchu.

Nemecká kapela XANDRIA sa upísala labelu Napalm Records. Kapela sa momentálne nachádza v štúdiu, kde nahráva svoj piaty album, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka už pod hlavičkou Napalm Records. Navyše novinka bude prvým albumom s novou speváčkou Manuelou Kraller (HAGGARD).

Rakúšania VISIONS OF ATLANTIS majú nového gitaristu. Je ním Chris Tian, ktorý však v kapele pôsobil ako live gitarista. Okrem toho kapela nahrala nové EP Maria Magdalena, ktoré sa na pulty obchodov dostane 21. októbra.