NIGHTWISH PREDĹŽILI ZMLUVU S NUCLEAR BLAST

NIGHTWISH predĺžili zmluvu s vydavateľstvom Nuclear Blast. VOMITORY zavítajú v rámci turné aj do Prahy a Bratislavy. QUEENSRYCHE vydajú na Blu-Ray záznam z koncertu. JOB FOR A COWBOY dokončili písanie nových skladieb. Japonci LOUDNESS vydajú nový album. Kanaďania INFERNAL MAJESTY odohrali špeciálne vystúpenie s Georgom „Corpsegrinderom“ Fisherom (CANNIBAL CORPSE). BLACK MAJESTY sa chystajú v októbri do štúdia. Bubeník Jon Wysocki (ex – STAIND) odohrá britské turné so SOIL. Brankár NHL Chris Mason bude mať na svojej maske maskota IRON MAIDEN Eddieho.
NIGHTWISH podpísali novú zmluvu európsku zmluvu s vydavateľským gigantom Nuclear Blast. Ich dlho očakávanú novinku Imaginarium vydá Nuclear Blast v decembri. Presný dátum ešte známy však nie je. „Sme veľmi radi, že aj naďalej budeme spolupracovať s rodinou Nuclear Blast. Naša spolupráca začala na základe priateľstva a je tomu tak aj teraz,“ vyjadril sa k predĺženiu zmluvy frontman kapely Tuomas Holopainen. Na americký trh sa novinka Imaginarium dostane vďaka labelu Roadrunner Records.

Švédski deatheri VOMITORY ohlásili európske turné, ktoré sa bude konať v októbri a novembri na podporu aktuálneho počinu Opus Mortis VIII. Turné bude mať 21 zastávok a tešiť sa môžu slovenskí aj českí fanúšikovia. VOMITORY sa najprv predstavia 7. novembra v pražskom klube Matrix a o deň neskôr v bratislavskom Randal Clube.

QUEENSRYCHE vydajú 18. októbra na Blu-Ray záznam z koncertu nazvaného Mindcrime At Moore. Pod dnešnými novinkami nájdete aj artwork k tomuto video záznamu.

Američania JOB FOR A COWBOY oznámili, že dopísali všetky skladby pre nadchádzajúci album a dokončili aj všetky predprodukčné práce. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť niekedy v budúcom roku prostredníctvom Metal Blade Records.

Japonská heavy metalová formácka LOUDNESS je na scéne už 30 rokov a pri tejto príležitosti vydá 14. septembra nový album nazvaný Eve To Dawn. Na novinke bude 11 skladieb a podľa slov kapely bude nový materiál oproti predchodcovi rýchlejší a agresívnejší.

Kanadskí veteráni INFERNAL MAJESTY odohrali 20. augusta na koncerte vo Vancouveri celý set z ich klasického albumu None Shall Defy z roku 1987. Ich špeciálnym hosťom na tomto vystúpení bol vokalista George „Corpsegrinder“ Fisher (CANNIBAL CORPSE). Pod novinkami nájdete fanúšikovské video z tohto unikátneho koncertu.

Austrálska power metalová formácia BLACK MAJESTY oznámila na svojom Twitter profile, že sa v októbri chystá do štúdia, kde začne nahrávať pokračovateľa albumu In Your Honour. Novinka by mala vyjsť niekedy v polovici budúceho roka.

Bývalý bubeník kapely STAIND Jon Wysocki, odbubnuje britské turné kapely SOIL, ktorá ho odohrá spoločne s PUDDLE OF MUD. SOIL potvrdili, že ich setlist bude pozostávať zo skladieb z albumov Scars a Redefine a prichystané majú aj prekvapenie v podobe niektorých songov z debutu Throttle Junkies.

Dnes vám ponúkneme aj zaujímavú správu z hokejovej NHL. Kanadský brankár Chris Mason, ktorý odchytá nasledujúcu sezónu za „staronový“ klub Winnipeg Jets, predstavil oficiálne motívy svojej brankárskej masky, na ktorej bude maskot kapely IRON MAIDEN Eddie. Masku navrhol istý Steve Nash, ktorý našiel inšpiráciu na Masonovu masku z artworku albumu Aces High, ktorú pôvodne namaľoval Derek Riggs. Mason však nie je prvým brankárom, ktorý použil motív Eddieho na svojej maske. Už dávnejšie nosil Eddieho na maske český brankár Roman Turek. Masku Chrisa Masona nájdete pod dnešnými novinkami.