NOVINKY Z TÁBOROV MEGADETH, ELUVEITIE, RAGE ALEBO HYPOCRISY

MEGADETH zverejnili artwork k novému albumu. ELUVEITIE už nahrali bicie party pre nový album. RAGE začnú v októbri nahrávať nový album. HYPOCRISY zverejnili artwork ku chystanému DVD. EPICA začala nahrávať nový album. TAROT zrušili účasť na európskom turné PAIN. Americké turné TESTAMENTU odbubnuje John Tempesta (EXODUS, ROB ZOMBIE). BRAINSTORM zverejnili nový videoklip. Ray Riendeau (HALFORD, JAMES LABRIE) rozbehol nový projekt STAR MONARCHY. ANIMALS AS LEADERS vydajú druhý album.
MEGADETH zverejnili artwork k pripravovanému albumu TH1RT3EN. Artwork namaľoval John Lorenzi, ktorý kapele namaľoval aj predošlé dva ku albumom United Abominations a Endgame. My ešte dodáme, že TH1RT3EN vyjde 1. novembra prostredníctvom Roadrunner Records a bude na ňom 13 skladieb. Artwork ku novinke nájdete pod dnešnými novinkami.

ELUVEITIE oznámili, že po 4 dňoch nahrávania nového albumu Helvetios sú hotové bicie party. Kapele sa to podarilo vo všetkých 12 skladbách.

RAGE sa chystajú v októbri do štúdia Twilight Hall, kde začne nahrávať pokračovateľa albumu Strings To A Web. Novinka by mala vyjsť niekedy začiatkom budúceho roka. Bližšie podrobnosti kapela zverejní neskôr.

HYPOCRISY zverejnili artwork ku chystanému DVD Hell Over Sofia – 20 Years of Chaos and Confusion. DVD vyjde 21. októbra prostredníctvom Nuclear Blast. Na koncerte v bulharskej Sofii odohrala kapela 15 skladieb. Dokument o kapele bude mať 91 minút. Artwork DVD nájdete pod novinkami.

Holandská EPICA je od včera v štúdiu, kde začala pracovať na novom albume, ktorého produkciu si vzal opäť na starosti Sascha Paeth (KAMELOT, AVANTASIA, RHAPSODY OF FIRE). Zatiaľ bezmenný album vyjde 9. marca 2012 prostredníctvom labelu Nuclear Blast.

Fínska kapela TAROT zrušila svoju účasť na blížiacom sa turné švédskych PAIN. Dôvodom je vážna ochorenie v rodine jedného člena kapely. Kapela sa svojím fanúšikom ospravedlňuje. Táto správa zasiahne aj českých a slovenských fanúšikov, pretože TAROT sa mali s PAINOM predstaviť 8. októbra v zlínskom Masters of Rock Café. Meno náhrady za TAROT zatiaľ nepoznáme.

Na bubenícku stoličku sa v kapele TESTAMENT dočasne vracia ich niekdajší bicmen John Tempesta (EXODUS, ROB ZOMBIE, HELMET, THE CULT). Presnejšie odbubnuje s kapelou americké turné, ktoré TESTAMENT odohrá spoločne s ANTHRAXOM a DEATH ANGEL. Dôvodom jeho zaskočenia je vážne zranenie Paula Bostapha. „Neodišiel som z kapely THE CULT. Len musím pomôcť na tomto turné chlapcom z TESTAMENTU, pretože Paul je stále zranený…,“ vyjadril sa k svojmu účinkovaniu v kapele samotný Tempest.

Nemeckí BRAINSTORM zverejnili nový videoklip ku skladbe In These Walls. Skladba sa bude nachádzať na nadchádzajúcom albume On the Spur of the Moment, ktorý vyjde 30. septembra prostredníctvom AFM Records. Nový videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Basgitarista Ray Riendeau (HALFORD, JAMES LABRIE) rozbehol nový projekt STAR MONARCHY. Okrem neho tvoria zostavu tohto projektu gitarista Francesco Artusato (ALL SHALL PERRISH), spevák Dan Tompkins (TESSERACT) a bubeník Peter Wildoer (DARKANE, JAMES LABRIE).

Progresívni inštrumentalisti ANIMALS AS LEADERS vydajú 4. novembra prostredníctvom Prosthetic Records druhý štúdiový album Weightless. Na albume bude 12 nových skladieb.