SPEVÁČKA LORI LEWIS JE OFICIÁLNOU ČLENKOU THERIONU

THERION oficiálne prijali do radov kapely speváčku Lori Lewis. Marcus Siepen (BLIND GUARDIAN) pomôže na dvoch koncertoch nemeckej kapele SINBREED. ZP Theart (ex – DRAGONFORCE) pracuje na novom projekte. Singel od SHINING bol vo Švédsku ocenený zlatou platňou. IMMORTAL budú headlinerom budúcoročného nemeckého festivalu Party.San. Holanďania NEMESEA vydajú tretí album. Taliani DIVINE CODEX vydajú novinku ešte do konca tohto roka.
Americká sopranová speváčka Lori Lewis (AESMA DAEVA) sa oficiálne pripojila ku švédskej kapele THERION. Lori už v kapele pôsobila ako hosťujúca vokalistka. Ako oznámil hlavný mozog kapely Christofer Johnsson, tak Lori sa bude odteraz aktívne podieľať aj na tvorivom procese kapely.

Gitarista Marcus Siepen (BLIND GUARDIAN) sa pripojí na dva koncerty k nemeckej power metalovej kapele SINBREED. Kapela SINBREED funguje od roku 2008 a má na svojom konte jeden štúdiový album When Worlds Collide z roku 2010.

Bývalý spevák DRAGONFORCE ZP Theart ohlasuje svoj comeback. Momentálne sa nachádza v štúdiu, kde pracuje na svojom novom projekte. Vo videu, ktoré nájdete pod novinkami sa dozviete prostredníctvom samotného ZP Thearta viac, aj keď podstatné veci ZP zatiaľ tají.

Vôbec prvý singel v histórii švédskej kapely SHINING, ktorý bol distribuovaný výhradne vo Švédsku prostredníctvom časopisu Sweden Rock Magazine dostal zlatú platňu za viac ako 10 tisíc predaných kusov. Singel obsahoval dve skladby. Prvou bola Förtvivlan, Min Arvedel z aktuálneho albumu VII: Fodd Forlorare a druhou skladbou bola doteraz nevydaná cover verzia skladby od ALICEA COOPERA Prince of Darkness.

Pomaly, ale isto začínajú pracovať organizátori všetkých festivalov a začínajú potvrdzovať prvé veľké mená. Nemecký festival Party.San, ktorý sa uskutoční od 9. do 11. augusta 2012 oznámil, že headlinerom budúceho ročníka budú nórski black metalisti IMMORTAL.

Holandská formácia NEMESEA vydá 21. novembra svoj tretí štúdiový album The Quiet Resistance prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Na novinke bude 13 nových skladieb a jedna bonusová.

Talianska blacková formácia DIVINE CODEX oznámila, že nový album The Dark Descent vyjde niekedy koncom tohto roka prostredníctvom vydavateľstva Mighty Hordes Productions.