NOVÉ VIDEOKLIPY OD MASTODON A DARK TRANQUILLITY

Nové videoklipy ponúkajú MASTODON a DARK TRANQUILLITY. SONATA ARCTICA zverejnila teaser ku chystanému DVD. RAGE zverejnili podrobnosti o nahrávaní nového albumu. W.A.S.P. chystajú nabudúci rok veľké turné k 30. výročiu kapely. Členovia PESTILENCE a SADIST založili nový projekt.
MASTODON zverejnili nový videoklip, ktorý je na skladbu Curl of the Burl. Koncept klipu navrhol bubeník Brann Dailor a réžiu mal na starosti Rober Schober, ktorý režíroval aj klip All Nightmare Long od METALLICY. Skladba Curl of the Burl sa bude nachádzať na chystanej novinke Hunter. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

SONATA ARCTICA zverejnila video teaser ku chystanému DVD Live In Finland, ktoré vyjde 11. novembra prostredníctvom Nuclear Blastu. Teaser nájdete pod dnešnými novinkami.

Nový videoklip ponúkajú aj Švédi DARK TRANQUILLITY. Klip je ku novej skladbe Zero Tolerance. Kapele vyjde 24. októbra prostredníctvom Century Media Records špeciálna Tour edícia aktuálneho albumu We Are the Void, na ktorom nájdete aj novú skladbu Zero Tolerance. Tour edícia tohto albumu bude pozostávať z dvoch diskov. Prvé je audio CD bude obsahovať 16 skladieb a na druhom DVD disku nájdete 4 videoklipy a 3 live skladby, ktoré boli natočené počas vystúpenia kapely na letných festivaloch v roku 2010.

RAGE zverejnili ďalšie podrobnosti o nahrávaní nového albumu. Kapela sa odoberie do Twillight Hall Studios v polovici októbra. Trio hudobníkov bude opäť spolupracovať s Charliem Bauerfeindom (BLIND GUARDIAN, HELLOWEEN, HAMMERFALL). Novinka by sa mala dostať do obehu niekedy v polovici marca 2012.

Legendárna americká kapela W.A.S.P. oznámila, že nabudúci rok na jeseň odštartuje veľké celosvetové turné 30 Years of Thunder vo Veľkej Británii. Koncertné miesta budú postupne pribúdať.  

Zaujímavá bubenícka akcia sa chystá v susednom Poľsku. Od 13. do 31. októbra sa uskutoční 20. ročník medzinárodného festivalu Percussion Festival Drum Fest. Medzi hlavné hviezdy festivalu budú patriť Dave Lombrado (SLAYER, PHILM), Tommy Aldridge (WHITESNAKE, OZZY OSBOURNE), Aquiles Priester (HANGAR, ANGRA), George Kollias (NILE), Derrek Roddy (HATE ETERNAL, TODAY IS THE DAY) alebo Will Calhoun (LIVING COLOUR). Pre viac informácii o tejto zaujímavej akcii navštívte stránku www.miedzynarodowyfestiwalperkusyjny.pl.

Basgitarista Jeroen Paul Thesseling (PESTILENCE) spoločne s gitaristom Tommym Talamancom (SADIST) založili nový projekt nazvaný NUFUTIC. Muzikanti do projektu zháňajú ešte bubeníka.