ARCH ENEMY V DECEMBRI NAHRAJÚ ZÁZNAM PRE NOVÉ DVD

ARCH ENEMY natočia v decembri svoj koncert pre účely nového DVD. Chystá sa ďalšie veľké spoločné turné, v ktorom figuruje aj kapela MEGADETH. Nový album od AEROSMITH by mal vyjsť v marci 2012. RHAPSODY OF FIRE vybrali druhého gitaristu. WARBRINGER a TAAKE zverejnili nové videoklipy. O svojej novinke informujú Švédi DRAGONLAND. 1349 museli zrušiť časť európskeho turné. DE PROFUNDIS začali pracovať na novom albume. IRON MASK a NECROCURSE majú nové vydavateľstvá.
ARCH ENEMY chystajú nové DVD! Kapela totiž prezradila, že koncert, ktorý odohrá 13. decembra v Nemeckom Kolíne nad Rýnom nahrá pre účely nového DVD. Na spomínanom koncerte sa okrem ARCH ENEMY predstavia kapely WARBRINGER a CHTONIC. Dôvodom nahratia DVD je 10. výročie pôsobenia speváčky Angely Gossow v kapele, ktoré prebieha práve v tomto roku. Neoficiálny názov nového disku by mal byť World Chaos Tour. Navyše Angela Gossow si náročky zvolila na filmovanie záznamu mesto Kolín, pretože ten je jej rodným mestom.

Tak a je to potvrdené. Po úspechu koncertov Big Four sa chystá ďalšie veľké turné štyroch kapiel. Na spoločnom turné sa dohodli MEGADETH, MOTÖRHEAD, LACUNA COIL a VOLBEAT. Bližšie podrobnosti o tomto turné a ani termíny vystúpení zatiaľ nie sú známe, ale jasné je, že všetko vypukne v januári 2012 a turné potrvá dva mesiace.

V rozhovore pre časopis Rolling Stone prezradil frontman AEROSMITH Steven Tyler, že nový album je takmer kompletne hotový. Podľa jeho slov kapela bude mať na novinke ešte asi tak dva mesiace práce. Tyler prezradil, že očakávaná novinka od tejto legendárnej kapely by mala vyjsť niekedy v marci 2012.

RHAPSODY OF FIRE, teda časť rozpadnutej kapely, ktorú vedie Alex Staropoli už zohnala druhého gitaristu. Stal sa ním Roberto De Micheli. Podľa Staropoliho slov si kapela počas týždňa vypočula tisícku gitaristov a nakoniec sa rozhodli pre De Micheliho, ktorý si odbije premiéru s kapelou na nadchádzajúcom svetovom turné.

Americkí thrasheri WARBRINGER zverejnili videoklip ku skladbe Shattered Like Glass. Zbrusu nový videoklip tejto bandy nájdete pod dnešnými novinkami.

Švédi DRAGONLAND prezradili, že albumová novinka sa bude volať Under the Grey Banner a bude tretím albumom ich ohlásenej trilógie Dragonland Chronicles. Under the Grey Banner sa dostane na pulty obchodov 18. novembra prostredníctvom AFM Records.

Novým videoklipom sa prezentujú aj nórski blackáči TAAKE. Klip natočili na skladbu Nordbundet. Skladba pochádza z čerstvej novinky Noregs Vaapen, ktorá vyšla 20. septembra. Videoklip je pod novinkami.

Nórska blackmetalová formácia 1349 musela zrušiť niekoľko plánovaných zastávok počas najbližšieho európskeho turné. Zatiaľ je isté, že odohrá koncerty iba vo Veľkej Británii a Írsku. Kapela sa svojim fanúšikom ospravedlňuje, ale všetko im vynahradí na jar 2012, kedy chystá kompletné európske turné.

Briti DE PROFUNDIS začali pozvoľne pracovať na novom albume. Kapela bude na ňom spolupracovať s producentom Fernandom Pereirom Lopesom. Na albume by sa malo nachádzať osem skladieb s celkovou stopážou približne 55 minút. Bližšie informácie o chystanej novinke kapela zatiaľ nezverejnila.

Belgická kapela IRON MASK, v ktorej pôsobí Mark Boals (YNGWIE MALMSTEEN, ROYAL HUNT) sa upísala vydavateľstvu AFM Records. AFM Records im v decembri vydá aj pripravovaný album Black As Death.

Švgédi NECROCURSE sa upísali vydavateľstvu Pulverised Records. Zmluva znie na vydanie jedného albumu.