BEHEMOTH ZVEREJNILI VIDEOKLIP KU SKLADBE LUCIFER

BEHEMOTH zverejnili nový kontroverzný videoklip ku skladbe Lucifer. Niklas Kvarforth (SHINING) vydá zaujímavú sólovú výberovku. 1349 vydajú prvé DVD v histórii kapely. Prvé demo švédskych deatherov EDGE OF SANITY vyjde na 12 palcovom obrazovom vinyle. Pavel Hirax Baričák (LUNATIC GODS, EDITOR) zložil novú skladbu Studňa nádeje, ktorá je venovaná najmä Pavlovi Demitrovi. Nórska jazzmetalová kapela SHINING chystá európske turné.
Tak a od včera je to vonku. Na mysli máme dlho očakávaný videoklip ku skladbe Lucifer od Poliakov BEHEMOTH. Videoklip režíroval poľský spevák, gitarista a básnik Maciej Malenczuk, ktorého v tejto skladbe započujeme aj ako vokálneho hosťa. Pod dnešnými novinkami nájdete necenzurovanú verziu tohto videoklipu.

Niklas Kvarforth (SHINING) oznámil, že 7. decembra plánuje vydať prostredníctvom labelu Spinefarm Records sólový projekt nazvaný Fifteen Years of Absolute Darkness. Tento projekt bude vlastne Kvarforthovou výberovkou 15 skladieb. Výberovkou preto, lebo nahrávka bude obsahovať skladby, ktoré Niklas naspieval s rôznymi kapelami. Jeho fanúšikovia sa tak môžu tešiť napríklad na skladby od DIABOLICUM, THE VISION BLEAK, BETLEHEM alebo DEN SAAKALDTE. Nahrávka vyjde ako dvoj disk a bude obsahovať aj špeciálnu alternatívnu verziu skladby Förtvivlan, Min Arvedel z posledného albumu SHINING. Artwork k tejto nahrávke nájdete pod dnešnými novinkami.

Nórski blackáči 1349 okrem špeciálneho box setu Demonoir prichystali pre fanúšikov ďalšiu lahôdku. Už 24. októbra im vyjde vôbec prvé DVD v histórii kapely nazvané Hellvetia Fire – The Official 1349 Bootleg prostredníctvom Candlelight Records. Záznam na DVD pochádza z vystúpenia kapely vo Švajčiarsku ešte v roku 2005 po vydaní albvumu Hellfire a špeciálnym hosťom 1349 bol vtedy Tom G. Warrior (CELTIC FROST, TRIPTYKON, HELLHAMMER). Obrazový záznam ponúkne 12 skladieb.

Prvé demo Kur-Nu-Gi-A od legendárnej a dnes už neexistujúcej švédskej death metalovej kapely EDGE OF SANITY, v ktorej čele stál Dan Swanö (BLOODBATH, ODYSSEY, NIGHTINGALE) vyjde na 12 palcovom obrazovom vinyle prostredníctvom Black Mark. Pôvodný záznam pre znovu vydanie zremixoval samotný Swanö.

Martinský spisovateľ a cestovateľ Pavel Hirax Baričák sa tentoraz hlási ako muzikant. Zložil totiž na počesť Paľa Demitru pieseň s názvom Studňa nádeje. Ako sa sám autor vyjadril: nie je to len pieseň pre Paliho blízkych, ale pre všetkých, ktorým niekto odišiel a ich stále bolí odchod. Pieseň sa bude nachádzať na bezplatnej CD prílohe k jeho chystanému románu Príbeh muža (dej a postavy z románu nemajú nič spoločného s Paľom Demitrom, nezamieňať!), ktorý vyjde 11. 11. 2011. Na nahrávaní sa zúčastnila celá paleta známych muzikantov ako napríklad Marián Geišberg (Národné divadlo, Bratislava), Ivan Válek (skupina TEAM), Zdeněk Pradlovský (skupiny KREYSON, VITACIT či MASTER), Miro Liška (HORSKÁ CHATA), Juraj Hnilica (Bačova fujara), herec Miloslav Kráľ či Roman Ročo Čief (REBRO, METALINDA). Pieseň si je možné vypočuť alebo zdarma stiahnuť na profilovej stránke skupiny Nothing: www.bandzone.cz/nothing. – Tlačová správa

Nórska jazzmetalová formácia SHINING (nezamieňať so švédskou black metalovou kapelou) chce ukázať, že ich famózny album Blackjazz dokážu prezentovať aj naživo a preto sa momentálne pripravujú na novembrové európske turné, ktoré bude mať 11 zastávok. SHINING sa predstavia napríklad vo Francúzsku, Veľkej Británii, Belgicku alebo Nemecku. Rakúsko, Česko alebo Slovensko medzi ich zastávkami žiaľ nefigurujú.

 

 

Behemoth "Lucifer" (OFFICIAL VIDEO | Uncensored) from Metal Blade Records on Vimeo.