GENE HOGLAN SA PRIPOJÍ NA PÁR KONCERTOV K TESTAMENTU

Gene Hoglan (FEAR FACTORY, STRAPPING YOUNG LAD) sa pripojí na pár vystúpení ku TESTAMENTU. CYNIC vydajú nové EP a zverejnili k nemu aj video trailer. Video trailer ponúkajú aj SUSPERIA, ktorí vydajú kompiláciu best off. Američania RIOT zrušili európske turné s HAMMERFALLOM. ROYAL HUNT prezradili počet skladieb na novom albume. Nemeckí melodici SYMPHORCE ukončili kariéru. Slováci ABSTRACT pracujú na treťom albume. Švédi STEELWING prezradili podrobnosti o novom albume. Nová grindová formácia BOWEL FUCK nahrala promo CD a zároveň pracuje na debutovom albume.
TESTAMENT oznámili, že sa na nadchádzajúcom turné pripojí ku kapele uznávaný bubeník Gene Hoglan (FEAR FACTORY, STRAPPING YOUNG LAD). TESTAMENT budú na turné spolu s kapelami ANTHRAX a DEATH ANGEL prezentovať nadchádzajúci album Dark Roots of Earth. Hoglan odohrá s kapelou pár vybraných vystúpení v rámci americkej časti turné od 28. októbra do 13. novembra.

Progresívne duo CYNIC vydá 11. novembra nové EP, ktoré pomenovalo Carbon-Based Anatomy. Toto 6-skladbové EP sa dostane na pulty obchodov vďaka vydavateľstvu Season of Mist. Pod novinkami vám ponúkame video trailer k tejto nahrávke.

Nórska kapela SUSPERIA vydá 11. novembra výberovku We Are the Ones. Táto kompilácia vyjde pri príležitosti 10. výročia kapely. My pripomíname, že do kapely sa vrátil klávesák Mustis (ex – DIMMU BORGIR), ktorý s kapelou nahral prvé demo. Na výberovke bude desať špeciálnych verzií najväčších hitov kapely. Pod dnešnými novinkami vám ponúkame oficiálny video trailer.

Američania RIOT zrušili nadchádzajúce európske turné s kapelou HAMMERFALL, ktoré má zavítať aj do Prahy a Trenčína. Za RIOT organizátori nemusia zháňať náhradu, ako regulérna predkapela HAMMERFALL sa posunie VICIOUS RUMORS. Dôvodom zrušenia turné sú spevákove zdravotné problémy. Presnejšie má Tony Moore problémy so zubami. Bežné zubné vyšetrenie ukázalo, že má hlboké infikované koreňové kanáliky a infekcia sa šíri do zubov a aj do ďasien. Jediným východiskom je chirurgické odstránenie zuba ako aj infikovaných častí kostného tkaniva.

Vydavateľstvo Frobntier Records vydá 2. decembra ROYAL HUNT jedenásty štúdiový album Show Me How To Live, na ktorom bude 8 nových skladieb.

Nemecká power metalová kapela SYMPHORCE oznámila, že končí svoju kariéru. V kapele pôsobili dve známe mená, gitarista Cédric „Cede“ Dupont (ex – FREEDOM CALL) a vokalista Andy B. Franck (BRAINSTORM). Kapela fungovala od roku 1998 a na konte mala sedem štúdiových albumov. Ich poslednou nahrávkou bol album Unrestricted, na ktorý sa objavila recenzia aj na našom webe. „Sedem albumov a 12 rokov existencie a tisíce nadšených fanúšikov. Toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko, ale po dlhom premýšľaní a mnohých rozhovoroch sme sa rozhodli ukončiť kariéru SYMPHORCE. Nemáme toľko času venovať sa tejto kapele, popri našich hlavných kapelách. Cítime nedostatok inšpirácie bez možnosti nahrať ďalší album a preto sme toto rozhodnutie považovali za potrebné,“ okomentoval rozhodnutie kapely spevák Andy B. Franck a na záver nezabudol poďakovať všetkým fanúšikom: „Ďakujeme vám všetkým za dlhodobú lojalitu a nadšenie, ktoré ste nám ukázali. Bolo to neuveriteľné, intenzívne a fantastické. Nikdy nato nezabudneme.

Inštrumentálni dark metalisti ABSTRACT pripravujú svoj v poradí už tretí album, ktorý ponesie jednoduchý názov Q. „Začali sme prípravu a predprodukciu nášho nového albumu, ktorý ponesie názov Q. Máme hotovú približne polovicu nových skladieb, ktoré by sa mali objaviť na novom albume !!! Zverejniť môžem aj názvy niektorých skladieb, ako napríklad Openiam, The Stone, Fluorescent Tube, Fluorescent Tube part 2 alebo Ghost Im. Niektoré z nich sme už hrali aj naživo na našom poslednom CZ tour!! Momentálne však koncerty nie sú pre nás prioritou!! Hlavný je nový album a práca okolo neho. Po 15. rokoch na scéne bolo potrebné prehodnotiť aj určité veci vo vnútri kapely!! Spravili sme predtým mnoho chýb, ktorých sa do budúcnosti chceme vyvarovať a chceme posunúť kapelu novým smerom!! Takže práce máme dosť, ale je to pre nás výzva (aj do budúcnosti). Nový album bude pre nás zlomový, a to po každej stránke, a to ma nabíja neskutočnou energiou!“ Toľko znie oficiálna správa od kapely ABSTRACT.

Švédska heavy metalová formácia STEELWING oznámila nové podrobnosti k druhému albumu. Album sa bude volať Zone of Alienation a vyjde 12. januára prostredníctvom NoiseArt Records. Album produkoval Rikard Löfgren (DEATHSTARS, VOMITORY) a bude na ňom 9 nových skladieb. Nahrávka bude koncepčným dielom, ktoré povráva príbeh z nie príliš vzdialenej budúcnosti, kedy zvyšok ľudstva utiekol do vesmíru.

Nová česká grindová partička BOWEL FUCK nahrala promo CD, ktoré obsahuje štyri skladby na ploche cca 7 minút. Kapela je síce novým pojmom na scéne, ale v jej radoch pôsobia ostrieľaní muzikanti, známi z kapiel DESTRUCTIVE EXPLOSION OF ANAAL GARLAND, CHOCKED BY OWN VOMIT, PISSTOLERO, DECOMPOSING MANURE alebo INTESTACY. BOWEL FUCK však pracujú aj na kompletnom albume, ktorý by mal vyjsť niekedy na jar 2012 prostredníctvom vydavateľstva Bizarre Leprous.