DISMEMBER KONČIA, JEJ ČLENOVIA ZAKLADAJÚ NOVÚ KAPELU

Švédska old school death metalová formácia DISMEMBER oznámila koniec aktívnej kariéry. Nový projekt Amandy Somerville TRILIUM vydá debutový album. Ponúkame vám fanúšikovské video z vystúpenia UNISONIC, ktorí zahrali klasickú skladbu od HELLOWEEN. Rex Brown (PANTERA) sa pustil do písania zaujímavej knihy o PANTERE. Briti WOLFSBANE dokončili mixovanie nového albumu. Členovia DECAPITATED, FLESHGOD APOCALYPSE a DECREPITH BIRTH zverejnili video, ktoré slúži ako pozvánka k nadchádzajúcemu turné. České kapely HYPNOS a EAGLEHEART majú nové zahraničné vydavateľstvá.
Nemilá správa prišla z tábora švédskej death metalovej legendy DISMEMBER. Basák Tobias Cristiansson oznámil koniec kariéry tejto kapely. „Po 23 rokoch sme sa nateraz rozhodli ukončiť činnosť kapely. Chceme sa poďakovať všetkým fanúšikom za podporu,“ stojí v oficiálnom vyhlásení Cristianssona. Posledný koncert odohrala kapela 23. júna 2011 na festivale Death Fest Open, mimochodom bol to ich prvý koncert od roku 2008. My ešte dodáme, že DISMEMBER za svoju kariéru stihli vydať osem štúdiových albumov a dve DVD. Jedným z hlavných príčin konca DISMEMBER môže byť fakt, že Cristiansson spoločne s gitaristom Blomqvistom a bývalým bubeníkom kapely Fredom Estbym rozbiehajú novú kapelu nazvanú DAGGER, v ktorej bude okrem nich ešte pôsobiť Tyrant (NIFELHEIM). Ako stojí v oficiálnej správe kapela bude hrať klasický hard rock, tak ako ho majú radi jej členovia. DAGGER zároveň hľadajú klasického hard rockového alebo heavy metalového vokalistu.

Nový projekt Amandy Somerville (AVANTASIA, AINA, KISKE-SOMERVILLE) nazvaný TRILIUM vydá 4. novembra debutový album Alloy. Amanda Somerville zverejnila video upútavku na tento album, ktorú nájdete pod dnešnými novinkami.

Pod dnešnými novinkami vám ponúkame fanúšikovské video z vystúpenia UNISONIC zo Saitamy v Japonsku, kde kapela, v ktorej pôsobí Michael Kiske a Kai Hansen odohrali klasickú skladbu Future World od ich spoločnej predošlej kapely HELLOWEEN.

Bývalý basák PANTERY Rex Brown začal písať knihu nazvanú Official Truth 101 Proof: The Inside Story of Pantera. Táto správa prišla rok potom ako písanie knihy oznámil aj Phil Anselmo.

Tommaso Ricardi (FLESHDOD APOCALYPSE), Waclav „Vogg“ Kieltyka (DECAPITATED) a Bill Robinson (DECREPITH BIRTH) zverejnili video, v ktorom pozývajú fanúšikov na nadchádzajúce turné. Toto turné by malo zavítať 2. decembra aj do banskobystrického klubu Tirish Pub. Okrem DECAPITATED, FLESHOD APOCALYPSE a DECREPITH BIRTH sa tohto turné zúčastnia aj ABORTED, CYANIDE SERENITY a ARCHSPIRE. Video nájdete pod novinkami.

Britskí rockeri WOLFSBANE, v ktorých zostave figuruje aj bývalý spevák IRON MAIDEN Blaze Bayley dokončili mixovanie nového zatiaľ bezmenného albumu.

HYPNOS podpísali zmluvu s nemeckým vydavateľstvom Einheit Produktionen, ktoré im vydá pripravovaný album Heretic Commando/The Rise of New Antikrist. Kapela začne album nahrávať 20. októbra v českom štúdiu Shaark.

ďalšia česká kapela má nové vydavateľstvo. EAGLEHEART z Brna sa upísali talianskemu vydavateľstvu Scarlet Records, ktoré im vydá 24. novembra druhý album Dreamtherapy. Album sa nahrával s producentom Rolandom Grapowom (MASTERPLAN) v jeho štúdiu vo Zvolenskej Slatine.