TWISTED SISTER HEADLINEROM MASTERS OF ROCK

Masters of Rock potvrdil tohtoročného headlinera. Within Temptation majú nového bubeníka. The Black Dahlia Murder, Azarath, Melvins, Sarke a Diabolical chystajú nové albumy. Queen of Stone Age vystúpia v Prahe.
Najväčší festival v Českej republike Masters of Rock potvrdil hlavnú hviezdu tohtoročného festivalu. Hlavným ťahákom bude legendárna kapela Twisted Sister, ktorá bude v Česku vystupovať vôbec prvýkrát. Okrem Tiested Sister námatkovo spomenieme, že návštevníci festivalu sa môžu tešiť aj na Helloween, Guano Apes, Moonspell, Overkill, Eluveitie, Kreyson a to ani zďaleka nie je všetko. Masters of Rock sa uskutoční od 14. do 17. júla vo Vizoviciach.

Within Temptation majú nového bubeníka. Stal sa ním Mike Coolen (Silkstone, Maiden United). Coolen vystriedal Stephena van Haestregta, ktorý v kapele pôsobil od roku 2002. Pod novinkami nájdete krátke video, ktoré predstavuje nového bubeníka tejto kapely.

Americká kapela The Black Dahlia Murder dokončila písanie skladieb pre pripravovaný piaty album, ktorý má vyjsť v priebehu tohto roka prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade. Nový album im bude opäť produkovať Mark Lewis (Trivium, Deicide).

Poľská kapela Azarath, v ktorej pôsobí aj bubeník Behemothu Zbigniew Robert „Inferno“ Prominski vydá 6. júna piaty štúdiový album. Materiál na zatiaľ bezmennú novinku sa nahrával v štúdiu Hertz (Vader, Behemoth, Lost Souls). Novinka bude obsahovať 10 nových skladieb.

Američania Queen of Stone Age sa chystajú na európske turné, ktoré bude prebiehať v máji tohto roka. V rámci šnúry sa kapela predstaví 29. mája aj v pražskom klube KC Vltavská.

Sludge metaloví veteráni Melvins sa chystajú vydať živák nazvaný Sugar Daddy Live, ktorý vyjde 31. mája prostredníctvom Ipecac Recordings. Novinka bude obsahovať 13 skladieb.

Nórska kapela Sarke, ktorú tvoria Nocturno Culto (DarkThrone) a Sarke (Old Mans Child, Khold) sa pripravuje na vydanie druhého štúdiového albumu Oldarhian. Ten vyjde 15. apríla prostredníctvom vydavateľstva Indie Recordings.

Švédski deatheri Diabolical vydajú 15. apríla novinku Death Infernal. Nový album bude obsahovať 9 skladieb a limitovaná edícia 11.