HORÚCE NOVINKY Z TÁBOROV NIGHTWISH, METALLICA ALEBO MEGADETH

NIGHTWISH zverejňujú teaser na ich nový videoklip. METALLICA a KREATOR kuchtia nový materiál na svoje nové albumy. MEGADETH ponúkajú k počutiu novú skladbu. Známe kapely ako ICED EARTH či CRADLE OF FILTH zverejňujú predajné čísla noviniek. ENSLAVED sa dostalo významnej pocty. DEADLOCK a FAIR TO MIDLAND opúšťajú členovia.
Fínska superhviezda NIGHTWISH zverejnila absolútne nový teaser na videoklip k skladbe Storytime, ktorá sa objaví na horúcej novinke Imaginaerum. Tá sa dostane do našich obchodov začiatkom decembra 2012.

Vyzerá to tak, že METALLICA začína postupne zhotovovať nový materiál. Ohľadom neho sa pred pár dňami vyjadril basgitarista a najmladší člen zoskupenia Robert Trujillo: „Máme pár skladieb, na ktorých sme pracovali posledných pár týždňov. Spolu s producentom Rickom Rubinom sme takisto navštívili štúdio, takže nový materiál budeme zaznamenávať už na budúci rok. Zažívame množstvo zábavy, máme kopec nápadov a som z toho sám veľmi vzrušený. Pre mňa osobne bol Death Magnetic  mostíkom k novému albumu. Je to začiatok niečoho veľmi, veľmi úžasného!

Mile Petrozza, frontman thrash metalovej legendy KREATOR, sa takisto nedávno rozhovoril ohľadom nového albumu. Skupina totiž v súčasnosti pracuje na desiatich nových skladbách pre ďalší album, ktorý sa v januári zveční v štúdiu. Slovo v tejto chvíli dostáva samotná frontman kapely: „Myslím, že je správne povedať, že to bude naše najepickejšie cd, aké sme kedy natočili! Cítiť tam veľký vplyv klasického a tradičného metalu, avšak všetko s veľkou dávkou thrash metalu. Momentálne sme všetci veľmi spokojní, keďže naše demo znie zabijácky! Je ešte priskoro na rozoberanie textovej stránky, avšak artwork albumu bude úplne šialený!

V týchto chvíľach sa nenechá zahanbiť ani ďalšia thrash metalová stálica, a to MEGADETH. Ich nový album s názvom Th1rt3en už klope na dvere, a tak kapela zverejňuje ďalšiu ochutnávku z tejto novinky, konkrétne skladbu Black Swan.

Nejedna známa kapela sa stihla podeliť s predajnými číslami ich aktuálnych noviniek. Dodajme, že čísla hovoria o prvom týždni predaja a sú samozrejme len z oblasti USA. JANES ADDICTION – The Great Escape Artist – 24 000 kusov predaných nosičov, ICED EARTH – Dystopia – 6 100 kusov predaných nosičov, CRADLE OF FILTH – Evermore Darkly EP – 1 900 kusov predaných nosičov, EVILE – Five Serpents Teeth – 680 kusov predaných nosičov.

Nórska formácia ENSLAVED (tohto roku oslavuje už 20 rokov existencie) je prvá metalová kapela, ktorá získala vo svojej krajine ocenenie s názvom Norwegian Artist & Songwriters Associations honorary award. Ministerka kultúry Anniken Huitfeldt im odovzdá cenu už 31. októbra. Na získaní ocenenia sa podieľal hlavne fakt, že kapela mala obrovský prínos pre nórsky hudobný priemysel. Získala vo svojej vlasti štyri ceny Grammy a vybudovala si veľmi solídnu fanúšikovskú základňu, a to hlavne v Ázií a Európe.

Vydavateľstvo Seasons Of Mist zverejnilo správu, že kapela FAIR TO MIDLAND ruší novembrové turné po boku EVANESCENCE, ktoré malo tiahnuť naprieč Európou. Dôvodom je odchod basgitaristu Jona Dickena. Kapela túto situáciu okomentovala slovami: „Po 7. úžasných rokoch hrania s Fair To Midland, sa náš basgitarista Jon Dickens rozhodol, že čas pohnúť sa ďalej. Vážime si jeho tvrdú prácu pre kapelu, milujeme ho a prajeme mu všetko najlepšie do budúcna.

Nemecká úderka DEADLOCK a spevák Johannes Prem sa rozišli. Kapela však oznámila, že tohtoročné vystúpenia však odohrá, keďže si najala nového speváka, ktorého meno predstavia už čoskoro. Onedlho by mal takisto začať proces písania skladieb pre nový dlhohrajúci počin.