PREMIÉRA NOVÉHO KLIPU MEGADETH, ZOMREL GITARISTA GWAR

Legendárna kapela MEGADETH zverejnila nový videoklip. Počas amerického turné zomrel gitarista kapely GWAR. METALLICA prezradila, že ich nový klip bude režírovať držiteľ Oskara. Poliaci DECAPITATED zažili na vlastnej koži leteckú haváriu, našťastie sa nikomu nič nestalo. Novinky z tábora MARDUK. CATTLE DECAPITATION pracujú na novom albume, ku ktorému ponúkajú zatiaľ video teaser. THEOCRACY vydajú nový album už v novembri. Dáni AS WE FIGHT sa rozhodli ukončiť kariéru. Briti VENDETTA vydajú tretí štúdiový album.
MEGADETH zverejnili videoklip ku skladbe Public Enemy No. 1. Klip sa natáčal v Santa Clarita, teda tam kde sa natáčali staré westerny. Skladba sa nachádza na albume Th1rt3en, ktorý vyšiel iba pred pár dňami 1.novembra.

Smutná správa prišla z tábora GWAR. Včera, 3.novembra zomrel gitarista kapely Cory Smoot, ktorého fanúšikovia kapely poznali pod prezývkou Flattus Maximus. „Cory bol nájdený ráno v našom tour buse, kedy kapela prechádzala cez hraničný prechod počas turné,“ prezradil smutnú správu frontman kapely David Brockie. Pokiaľ ide o príčinu smrti, tak o tej nepadlo ani slovo. Jedno je momentálne isté, všetci sú zronení a v šoku. Samozrejme, že americké turné sa okamžite zrušilo. My pripomeňme, že Cory Smoot bol členom GWAR od roku 2002. Česť jeho pamiatke…

METALLICA prezradila, že ich pripravovaný videoklip ku skladbe Iced Honey, ktorá sa nachádza na ich spoločnom albume s LOU REEDOM, bude režírovať Darren Aronofsky, ktorý získal Oskara za film Black Swan.

Poliakov DECAPITATED sprevádza smola počas celej kariéry. V roku 2007 počas turné pri tragickej nehode zahynul bubeník Vitek a spevák Covan bol vážne zranený. Kapela okolo brata zosnulého bubeníka Vogga prežila leteckú haváriu. Členovia DECAPITATED leteli domov do Poľska, kde lietadlo muselo natvrdo pristáť. Akoby zázrakom sa nikomu z cestujúcich nič nestalo. Video z tejto havárie nájdete pod dnešnými novinkami.

Švédska black metalová stálica MARDUK, ktorí nedávno rozviazali zmluvu s Regain Records, po dlhšom hľadaní našli nového vydavateľa. MARDUK sa upísali Century Media Records. Kapela sa momentálne pripravuje na turné Hatefest, kde vystúpia napríklad aj s kapelami KATAKLYSM alebo TRIPTYKON. Ďalšia poteľujúca správa pre fanúšikov tohto zoskupenia je, že na jar 2012 vydajú už 12. štúdiový album.  

Jedna z prvých potvrdených kapiel na Brutal Assault 2012, teda Američania CATTLE DECAPITATION momentálne tvrdo pracuje na novom albume, ktorý má vyjsť na jar budúceho roka prostredníctvom Metal Blade Records. Momentálne nám kapela ponúka teaser k novinke, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami.

Americká melodic power metalová formácia s kresťanskou agendou THEOCRACY, ktorá sa nedávno predstavila v Bratislave i v Košiciach, vydá svoj v poradí tretí dlhohrajúci album s názvom As The World Bleeds, ktorý vyjde 25.novembra prostredníctvom vydavateľstva Ulterium Records. Posledný počin Mirror Of Souls bol vynikajúco prijatý kritikou, takže nový album je prísľubom ďalšieho skvelého zážitku alá európska power metalová scéna v najlepších časoch, tentokrát s dávkou svojskej progresivity danej kapely. Na novinke bude 10 skladieb a bola zmastrovaná Mikom Jussilom ako inak vo Finnvoxe.

Dánska kapela AS WE FIGHT sa rozhdola po 10. rokoch ukončiť svoju kariéru. Kapela odohrá ešte posledné turné po Dánsku na prelome novebra a decembra spoločne s kapelou THE PSYKE PROJECT a potom si pôjde každý svojou cestou, opäť však s najväčšou pravdepodobnosťou hudobnou, čo potvrdzuje aj oficiálne vyhlásenie kapely: „Je čas na nové dobrodružstvá.

Britská heavy metalová formácia VENDETTA prezradila, že 16. marca 2012 vydá tretí štúdiový album nazvaný World Under Fire.