SAXON VYDAJÚ DVD, POSLEDNÁ ROZLÚČKA SO SMOOTOM BUDE DNES

SAXON vydajú nové DVD. STEVE VAI bol nominovaný na prestížnu cenu. Budúci rok vyjde reedícia albumu Destroyer od legendárnych KISS. Dnes sa uskutoční posledná rozlúčka so zosnulým gitaristom skupiny GWAR Corym Smootom. Z CHIMAIRY odchádzajú dvaja gitaristi. EVILE pripravujú európske turné, ktoré odštartuje v januári v Prahe. VISIONS OF ATLANTIS už pracujú na novom albume. Taliani SICKENING vymenili basáka.
Britské heavy metalové legendy SAXON vydajú začiatkom budúceho roka DVD Heavy Metal Thunder Live: Eagles Over Wacken. Na DVD nájdete, ako aj názov napovedá, zachytené vystúpenie kapely na legendárnom Wackene. Avšak ako prezradil spevák Biff Byford, zachytené budú na DVD všetky ich vystúpenia na tomto festivale od roku 2002 až po rok 2009. Podľa Bifordových slov je najzaujímavejší záznam z roku 2009, kedy festival oslavoval 20. a kapela 30. výročie. Podľa ďalších noviniek z tábora týchto legiend, kapela momentálne pracuje na unplugged albume.

Gitarový virtuóz a producent STEVE VAI bol nominovaný na prestížnu cenu Les Paul Award, v kategórii Technical Excellence and Creativity Awards, ktoré sa budú rozdávať 20. januára v americkom Anaheime. Ide o 27. ročník odovzdávania týchto rpestížnych gitarových cien.

Gene Simmons (KISS) prezradil pre britské rádio Planet Rock, že nabudúci rok vyjde zremixovaný a remastrovaný album KISS Destroyer. Túto reedíciu produkuje Bob Ezrin. Pôvodná verzia albumu Destroyer vyšla v roku 1976.

Dnes, teda 11. novembra sa uskutoční posledná rozlúčka s gitaristom skupiny GWAR Corym Smootom alias Flattusom Maximusom. Spomienková bohoslužba sa uskutoční o 16. hodine amerického času v Chesterfieldskej kaplnke v štáte Virginia. Smoot zomrel 3. novembra počas turné kapely vo veku 34 rokov. Coryho životný odkaz bude pokračovať, pretože niekedy okolo júna 2012 sa jemu a jeho manželke narodí prvé dieťa. Zvyšní členovia kapely prerušili kvôli tejto rozlúčke svoje turné, avšak už 12. novembra v ňom budú pokračovať. Česť jeho pamiatke.Fotografiu Coryho Smoota nájdete pod dnešnými novinkami.

Spevák Mark Hunter z CHIMAIRY ďakuje fanúšikom za ich podporu počas ich turné. Zároveň však oznamuje, že z kapely odchádzajú gitaristi Rob Arnold a Matt DeVries, ktorí to oznámili už skôr. Ich posledný koncert s kapelou bude počas vystúpenia nazvaného Chimaira Christmas 12, ktoré sa uskutoční v decembri.

Britskí thrasheri EVILE sa momentálne chystajú na svoje európske turné, ktoré odohrajú na podporu nového albumu Five Serpents Teeth. EVILE si ako support pozvali kapely PORTRAIT a DR. LIVING DEAD a odštartujú ho 10. januára v Prahe, kedy však ešte s nimi nebude rhať prvá predkapela DR. LIVING DEAD.

Potom ako Rakúšania VISIONS OF ATLANTIS vydali EP Maria Magdalena, natočili záznam pre účely DVD, oznámili, že už začali pracovať na novom albume a v priebehu niekoľkých mesiac sa kapela chystá nové skladby nahrať v štúdiu.

Taliansku brutal death metalovú partičku SICKENING opustil basák Dario, ktorého nahradil istý Massimo.