PARADISE LOST ZVEREJNILI NÁZOV NOVÉHO ALBUMU

PARADISE LOST prezradili podrobnosti o novom albume. VOLBEAT sú už iba v trojici, bez gitaristu Brehdala. LEAVES EYES znovu vydajú EP Melusine. DROWNING POOL opäť hľadajú speváka. EPHEL DUATH sa upísali vydavateľstvu Agonia Records. INCANTATION pracujú na novom albume. SAINT VITUS zverejnili názov nového albumu.
PARADISE LOST pomenovali nový album Tragic Idol a prezradili, že vyjde 24. apríla prostredníctvom Century Media Records. Kapela momentálne začala nový materiál nahrávať v štúdiu Chapel v Anglicku. Ako prezradil Greg MacKintosh novinku bude produkovať Jens Borgen. „Povedal by som, že nový album bude melodickejší ako posledná nahrávka, bude obsahovať veľa gitarových sól a melódií, no na nahrávke bude cítiť vplyv doom metalu,“ dodal MacKintosh.

Dáni VOLBEAT už nepočítajú so službami gitaristu Thomasa Brehdala, ktorý pôsobil v kapele od roku 2006. Zvyšní členovia VOLBEAT oznámili, že ďalšie koncerty odohrajú buď v trojici alebo si zoženú náhradného gitaristu. Títo populárni Dáni budú oddychovať až do januára, kedy sa začnú pripravovať na ďalšie veľké turné, ktoré vyvrcholí na Wackene.

LEAVES EYES znovu vydajú prostredníctvom Napalm Records 16. decembra EP nazvané Melusine z apríla 2011. Terajšia verzia vyjde ako digitálne EP a tiež bude obsahovať päť skladieb, z ktorých štyri neboli ešte nikdy vydané.

Američania DROWNING POOL sú opäť bez speváka. Tentokrát z kapely odišiel Ryan McCombs (SOIL). Pôvodný vokalista Dave Williams zahynul v roku 2002. Po ňom do kapely prišiel Jason Jones, ktoré nahradil v roku 2006 spomínaný McCombs. DROWNING POOL však dosiahli úspech aj napriek častému striedaniu spevákov, ktorého hľadajú aj teraz.

Taliani EPHEL DUATH podpísali s vydavateľstvom Agonia Records zmluvu na vydanie jedného EP a dvoch štúdiových albumov. Spomínané EP začne kapela nahrávať v januári a my už teraz môžeme prezradiť, že o výsledný mix sa postará Erik Rutan (CANNIBAL CORPSE, HATE ETERNAL) vo svojom štúdiu.

Americkí death metaloví veteráni INCANTATION pracujú na novom albume, ktorý by mal vyjsť niekedy v priebehu budúceho roka. Viac informácií táto kapela zatiaľ nezverejnila.

Americká doom metalová kapela SAINT VITUS prezradila, že nový album ponesie názov Lilly F65 a vyjde v prvom štvrťroku 2012 prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.