UNISONIC VYDAJÚ V JANUÁRI EP A V MARCI DEBUTOVÝ ALBUM

UNISONIC v zostave s Michaelom Kiskem a Kaiom Hansenom pripravujú nový albuma v januári im ako predkrm vyjde EP. Brutal Assault potvrdil nové kapely, medzi nimi aj AMON AMARTH. ASPHYX zverejnili podrobnosti o novom albume. FIREWIND začínajú nahrávať nový album. KVELERTAK majú vlastné pivo. Poznáme nový dátum vydania DVD od GOD SEED. SHADOWS FALL dokončili nahrávanie nového albumu. Ponúkame vám videoklip novej senzácie na scéne švédskej kapely VILDHJARTA. Švédi CARNIVORE sa premenovali na ERUPTED.
V kapele UNISONIC doteraz figuroval Michael Kiske (ex – HELLOWEEN), komu by sa však hviezdnej zostavy málilo, máme pre neho dobrú správu. Zaiste ste už postrehli, že ku kapele sa pripojil aj Kai Hansen (GAMMA RAY, ex – HELLOWEEN) a kapela už pripravuje nový album, ktorý bude dostupný v marci budúceho roka. Koncom januára sa, ale fanúšikovia dočkajú predkrmu v podobe EP nazvanom Unisonic: Ignition, ktoré bude obsahovať úvodnú skladbu albumu, jedno demo a cover verziu songu I Want Out od HELLOWEENU, ktorý Kiske s Hansenom odspievali na jednom japonskom festivale. Túto verziu si môžete vypočuť na konci dnešných noviniek.

Vojenská pevnost Josefov, nyní již přes pět let domov festivalu Brutal Assault, byla vybudována v letech 1780 – 1787, aby chránila oblast Východních Čech před ničivými nájezdy pruských vojsk. Kdo mohl tehdy tušit, že o více než 200 později bude Pevnost čelit nekompromisnímu nájezdu Vikingů…Brutal Assault s radostí potvrzuje švédskou kapelu AMON AMARTH jako nově potvrzeného účastníka 17. ročníku festivalu! Populární seveřané představí kromě jiného i své nové album Surtur Rising. Dalším potvrzeným jménem je australská melodic-deathmetalová kapela BE L AKOR a norská formace DODHEIMSGARD, které bude na BA čerpat převážně ze své blackmetalové minulosti. – Tlačová správa.

Legendárna holandská kapela ASPHYX dokončila nahrávanie nového albumu Deathhammer, ktorý sa dostane na pulty obchodov 27. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. Pod dnešnými novinkami vám ponúkame aj artwork nového albumu, o ktorý sa postaral Axel Hermann, ktorý spolupracoval už aj s kapelami MORGOTH, UNLEASHED, GRAVE alebo SAMAEL.

Grécka formácia FIREWIND dokončila textárske práce a členovia kapely sa v najbližších dňoch zavrú do štúdia, aby nahrali svoj siedmy štúdiový album. Bližšie informácie o albume zatiaľ nie sú známe. Nepoznáme názov a ani dátum vydania, pretože kapela zatiaľ nespolupracuje so žiadnym vydavateľstvom, po tom ako po vydaní posledného albumu ukončili spoluprácu s vydavateľstvom Century Media Records.

Nóri KVELERTAK majú svoje pivo! Áno, dobre čítate. Pivo tejto kapely sa bude volať Kvelerbier a ukážky tohto 6,66 percentného piva sa budú predávať na kocerte kapely vo Viedni, ktorý sa uskutoční 3. decembra. Pivoví znalci neváhajte, lebo k dispozícii bude iba 3O fliaš tohto špeciálneho zlatistého moku.

Poznáme nový dátum vydania DVD od nórskych blackáčov GOD SEED s názvom God Seed Live at Wacken. Po viacerých odkladoch vyjde koncert Gaahla a spol. z Wackenu 2008 nakoniec 27.januára prostredníctvom Indie Recordings.

Naopak, koniec nahrávania oznámili Američania SHADOWS FALL, ktorí predvčerom strávili posledný deň v nahrávacom štúdiu. Nasledovník albumu Retribution z roku 2009 bude siedmym štúdiovým albumom  a do predaja sa dostane začiatkom budúceho roka. Jeho názov zatiaľ nie je známy.

Na švédskej scéne pôsobí nová kapela s názvom VILDHJARTA, ktorá spôsobila svojím debutovým a navyše koncepčným albumom Masstaden tesne po jeho vydaní naozaj nevídaný rozruch. Kapela mala na svojom konte doteraz len jedno EP a debut im vydalo vydavateľstvo Century Media Records. O tomto zaujímavom sa čoskoro dozviete viac, pretože pripravujeme jeho recenziu. Pod novinkami vám ponúkame zatiaľ aspoň ich videoklip ku skladbe Dagger

Švédska kapela CARNIVORE sa rozhodla zmeniť svoj názov na ERUPTED a dôvodom tejto zmeny je úcta k zosnulému Petrovi Steeleovi (TYPE O NEGATIVE), ktorá mal rovnomennú kapelu v 80. rokoch.