UNISONIC S NOVOU SKLADBOU, ELUVEITIE HEADLINEROM PAGANFESTU

UNISONIC ponúkajú ochutnávku novej skladby. ELUVEITIE sa stali headlinermi budúcoročného putovného festivalu Paganfest. DYING FETUS začali nahrávať nový album. CRYPTOPSY opustil gitarista Raymond. Až 33 poľských kapiel sa zúčastní charitatívneho turné pre bývalého speváka DECAPITATED. GREEN DAY venovali METALLICE k 30. výročiu pesničku. HEIDEVOLK vydajú nový album v marci 2012. BLEEDING THROUGH zverejnili podrobnosti o novom albume. Deatheri DEMONICAL prechádzajú personálnymi zmenami. AVATAR ponúkajú nový videoklip.
UNISONIC zverejnili oficiálnu hudobnú premiéru a ponúkajú nám ochutnávku prvej skladby z pripravovaného debutového albumu. Kapela spojená s Michaelom Kiskem (ex – HELLOWEEN) zverejnila aj artwork EP nazvaného Ignition, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami.  

ELUVEITIE sa stali headlinermi ďalšieho pokračovania európskeho putovného turné Paganfest. Nabudúci rok sa spoločne so švajčiarskymi folk metalistami predstavia Európanom NEGURA BUNGET, HEIDEVOLK a SÓLSTAFIR. Termíny a ani miesta ešte nie sú potvrdené, ale včas vás budeme o nich informovať. Dúfajme, že sa Paganfest 2012 zastaví aj na Slovensku.

Američania DYING FETUS začali so svojím dlhoročným producentom Steveom Wrightom (SLIPKNOT, MISERY INDEX) nahrávať nový album, ktorý by mal vyjsť niekedy v polovici budúceho roka prostredníctvom Relapse Records. Nový album bude obsahovať 9 skladieb a mal by byť návratom ku koreňom.

Kanaďanov CRYPTOPSY sa rozhodol opustiť gitarista a basák Youri Raymond, ktorý sa vyjadril, že jeho odchod je v záujme oboch strán.

Až 33 poľských kapiel sa zúčastní charitatívneho turné Covan Wake The Fuck Up Tour 2012 na pomoc pre bývalého speváka DECAPITATED Adriana „Cowana“ Kowaneka, ktorý sa vážne zranil pri tragickej nehode kapely v roku 2007 v Bielorusku, kedy prišiel o život bubeník tejto death metalovej kapely Witold "Vitek" Kieltyka. Cowan stále nie je definitívne uzdravený a na ďalšiu liečbu potrebuje peniaze, ktoré sa pre neho budú snažiť vyťažiť také kapely ako DECAPITATED, HUNTER, FRONTSIDE, CHAINSAW, CORRUPTION alebo NEOLITH.

Známa americká formácia GREEN DAY zverejnila videoklip, ktorým blahoželajú k 30. narodeninám legendárnej METALLICE. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Dnes sme už o HEIDEVOLK písali, ale táto holandská folk/Viking metalová formácia prezradila, že nový album Batavi vydá 2. marca prostredníctvom Napalm Records. Novinka bude nadväzovať predchádzajúci album Uit Oude Grond.

Kalifornskí BLEEDING THROUGH vydajú 31. januára prostredníctvom Rise Records nový album The Great Fire. Novinka bude obsahovať 14 skladieb.

Švédski deatheri DEMONICAL majú nového bubeníka a gitaristu. Do kapely prišiel bubeník Fredrik Widigs (BODYSNATCH, EVIL WRATH) a gitarista Pablo Magallanes (MORITO ERGO SUM). Magallanes však nie je žiadna neznáma, pretože pôsobil v kapele ako live gitarista a teraz sa stal oficiálnym členom kapely. Bubeník Widigs nahradil Ronnieho Bergerstahla, ktorý odišiel z kapely po 5 rokoch.

Švédi AVATAR zverejnili videoklip ku skladbe Black Waltz, ktorá sa nachádza na ich rovnomennom EP. Klip nájdete pod novinkami.