METALLICA VYDÁ EP S NEVYDANÝMI SKLADBAMI

METALLICA vydá EP s nezverejnenými skladbami z obdobia albumu Death Magnetic. Bývalý manažér NIGHTWISH Marcelo Calibuli žaloval autora biografie o kapele, no neúspešne. A PALE HORSE NAMED DEATH chystajú prvé európske turné. THRESHOLD prezradili podrobnosti o novom albume. MILKING THE GOATMACHINE zverejnili nový videoklip.
Určite ste zaregistrovali, že v týchto dňoch oslavuje legendárna METALLICA 30. výročie a pri tejto príležitosti odohrala niekoľko koncertov v San Francisu, na ktorom zaznelo niekoľko nevydaných skladieb z posledného albumu Death Magnetic. Členovia kapely sa rozhodli, že tieto skladby vydajú prostredníctvom iTunes na EP nazvanom Beyond Magnetic.

Podľa YLE fínsky súd v Helsinkách zamietol žalobu Marcela Cabuliho, ktorý žaloval kapelu NIGHTWISH za urážku na cti. Marcelo Cabuli je manželom bývalej speváčky kapely Tarje Turunen. Predmetom žaloby boli zverejnené informácie  biografii kapely nazvanej Once Upon a Nightwish: The Official Biography 1996-2006. Cabuli žaloval nielen kapelu, ale aj autora knihy Marka „Mapeho“ Ollilu o 100 000 Eur, no nebolo mu to nič platné.

Sal Abruscato (TYPE O NEGATIVE) a jeho kapela A PALE HORSE NAMED DEATH oznámili termíny ich prvého európskeho turné, ktoré bude mať 24 zastávok. Najbližšie pre našich fanúšikov bude otvárací koncert šnúry 11. januára vo Viedni a turné kapela uzavrie 12. februára v Prahe.  

Briti THRESHOLD zverejnili názov pripravovaného albumu, ktorý vyjde začiatkom budúceho roka prostredníctvom Nuclear Blastu. Novinka sa bude volať March of Progress a malo by sa na nej objavoť 11 skladieb. My ešte pripomíname, že na novom albume bude spievať pôvodný vokalista kapely Damian Wilson, ktorý sa vrátil potom ako zomrel v tomto roku Andrew „Mac“McDermott.

Pod novinkami nájdete videoklip od MILKING THE GOATMACHINE, ktorý bol natočený na skladbu We Want You počas nedávneho turné Hatefest. Skladba We Want You sa nachádza na albume Clockwork Udder.