PODROBNOSTI O NOVOM ALBUME PREZRADILI CANNIBAL CORPSE

CANNIBAL CORPSE zverejnili podrobnosti o novom albume a aj jeho artwork. ACCEPT zverejnili video trailer ku chystanému jarnému európskemu turné. DOWN dokončujú prvé zo štyroch plánovaných EP. Stav gitaristu Marka Realeho (RIOT) je aj naďalej veľmi vážny. Basák Olivier Pinard sa stal členom CRYPTOPSY. CATTLE DECAPITATION začali nahrávať očakávanú novinku. Fíni CELESTY si dávajú pauzu na dobu neurčitú. Podrobnosti o novom albume zverejnili melodici ORDEN OGAN. Neznáma kapela ARABROT vyhrala metalovú kategóriu na 40. odovzdávaní prestížnych nórskych hudobných cien Spellemann Awards.
Death metaloví veteráni CANNIBAL CORPSE zverejnili podrobnosti o svojom 12. štúdiovom albume nazvanom Torture. Novinka bude obsahovať 12 skladieb a na pulty obchodov sa dostane 13. marca prostredníctvom Metal Blade Records. Nový album opäť produkoval Erik Rutan. Album sa nahrával v Mana Studios na Floride. Artwork k novinke namaľoval po dlhšom čase umelec Vincent Locke a vy ho nájdete pod dnešnými novinkami.

Legendárna nemecká kapela ACCEPT chystá na jar veľké európske turné, ktoré neminie ani Zlín, kde sa predstavia tieto legendy 21. apríla. Kapela zverejnila video upútavku na toto turné, ktorú nájdete pod dnešnými novinkami. ACCEPT momentálne dokončujú práce na chystanom albume Stalingrad, ktorý vyjde niekedy na jar.

Už v októbri sa odobrala kapela Phila Anselma (PANTERA, SUPERJOINT RITUAL) DOWN nahrávať prvé zo štyroch chystaných EP. Na prvom z nich bude 6 skladieb a podľa slov samotného Anselma sa kapela vrátila ku svojim koreňom a ku vplyvom kapiel BLACK SABBATH, SAINT VITUS a WITCHFINDER GENERAL. Toto EP okomentoval Anselmo slovami: „A very pure doom metal record.“ Presný dátum vydania prvého EP a ani jeho názov zatiaľ nie sú známe.

RIOT zverejnili nové informácie o zdravotnom stave ich gitaristu Marka Realeho. Správy to však pozitívne nie sú. Mark zostáva kvôli komplikáciám hospitalizovaný v nemocnici v San Antoniu. Realeho hospitalizovali kvôli Crohnovej chorobe, ktorou tento hudobník trpí. Crohnova choroba je forma zápalového ochorenia čriev. Realeho stav je vážny, ale jeho rodina si nepraje zverejňovať podrobnosti a dokonca poprosila ostatných členov RIOT, aby pokračovali v koncertovaní bez Markovej gitary. Kapela sa nakoniec rozhodla pokračovať v turné, aj keď s ťažkým srdcom.

Basák Olivier Pinard (NEURAXIS, VENGEFUL) sa stal oficiálnym členom kanadskej kapely CRYPTOPSY.

Američania CATTLE DECAPITATION, ktorí sa predstavia v lete aj na Brutal Assaulte, prezradili, že začali nahrávať očakávaný nový album.

Fínska power metalová kapela CELESTY nahrávala piaty album, ale kapela miesto dokončenia novej nahrávky oznamuje, že si dáva pauzu. Nikto nevie, na aký dlhý čas, ale bolo to rozhodnutie všetkých členov kapely, ktorí už dlhšie vo vzduchu cítili, že niečo nie je v poriadku a potrebujú si dať pauzu.

Nemecká power metalová formácia ORDEN OGAN vydá nový album To the End 20. apríla prostredníctvom vydavateľstva AFM Records. Novinka bude prvým albumom vydaným s novým basákom Nielsom Löfflerom (SARDONIC, PREDATOR), ktorý vlani nahradil Larsa Schneidera. Na novom albume by malo na poslucháčov čakať 8 skladieb.

Poznáme už držiteľa nórskej Spelleman Awards v metalovej kategórii. Kapelám ako SHINING, TAAKE alebo VREID „vytrela kocúra“ noise rocková kapela ARABROT so svojím albumom Solar Anus. Už 40. ročník odovzdávania nórskych hudobných cien sa konal uplynulú sobotu 14. januára v hlavnom meste Nórska v Osle.