NOVINKY Z TÁBOROV SLASHA, KREATOR ALEBO ANATHEMY

Slash bude od budúceho týždňa pokračovať v nahrávaní nového sólového albumu. KREATOR prezradili názov nového albumu. Podrobnosti o nových albumoch zverejňujú kapely ANATHEMA, DRAGONFORCE, MASTER a BONDED BY BLOOD. SIX FEET UNDER v súčasnosti mixujú nový materiál. Lou Reed na chystanom turné odohrá aj skladby so spoločného albumu s METALLICOU. Slováci BRAINSCAN zverejnili video z fotenia promo materiálov.
Legendárny gitarista Slash bude od budúceho týždňa opäť pokračovať v nahrávaní nového sólového albumu spoločne s producentom Ericom Valentineom (QUEENS OF STONE AGE, THE ALL-AMERICAN REJECTS). Podľa slov samotného gitaristu by mal nahrávanie novinky budúci týždeň aj úplne dokončiť. Na novej sólovke so Slashom spolupracujú aj členovia jeho kapely, ktorá ho sprevádzala na turné, presnejšie teda spevák Myles Kennedy (ALTER BRIDGE), gitarista Bobby Schneck, basgitarista Todd Kerns (SIN CITY SINNERS) a bubeník Brent Fitz (THEORY OF A DEADMAN). Nový počin by mal vyjsť niekedy v apríli.

Nemeckí thrash metaloví veteráni KREATOR zverejnili názov očakávanej novinky. Nový štúdiový album nakoniec pomenovali Phantom Antichrist. Už poznáme aj jeho dátum vydania. Na pulty obchodov sa táto novinka dostane 1. júna prostredníctvom Nuclear Blastu. Kapela v súčasnosti na novom albume usilovne pracuje vo Švédsku spoločne s producentom Jensom Bogrenom (OPETH, SOILWORK, AMON AMARTH). Aby KREATOR uľahčili fanúšikom dlhé čakanie na nový album, tak 20. apríla vydajú rovnomenný singel, ktorý vyjde na sedem palcovom vinyle. Artwork tohto singla nájdete pod dnešnými novinkami.

Uznávaná britská kapela ANATHEMA vydá nový album Weather Systems 24. apríla prostredníctvom The End Records. Predošlými počinmi nastavila kapela latku naozaj veľmi vysoko a podľa slov Daniela Cavanagha sa na novinke snažili odpútať od predošlého albumu. „Pri nahrávaní tohto albumu som medzi nami cítil najlepšiu chémiu v našej kariére,“ nechal sa doslova počuť Daniel Cavanagh.

SIX FEET UNDER prezradili, že v súčasnosti mixujú nový album na Floride spoločne s producentom Markom Lewisom (THE BLACK DAHLIA MURDER, DEVILDRIVER, TRIVIUM). Bližšie informácie kapela okolo Chrisa Barnesa zatiaľ nezverejnila.

Podrobnosti o novom albume zverejnila aj ďalšia britská kapela a to DRAGONFORCE. Piaty štúdiový album sa bude volať The Power Within a vyjde v strede apríla prostredníctvom Roadrunner Records. Novinka bude prvým albumom kapely s novým spevákom Marcom Hudsonom, ktorý nahradil ZP Thearta. Ešte doplníme, že nový album bude obsahovať 10 skladieb.

Legendárna death metalová skupina MASTER prezradila, že nový album sa bude volať The New Elite a vyjde koncom roka prostredníctvom vydavateľstva Pulverised Records. Materiál bol nahrávaný, mixovaný a masterovaný v štúdiách Shaark. Novinka bude už jedenástym štúdiovým albumom tejto legendy a bude obsahovať symbolicky 11 nových skladieb. Pod novinkami nájdete jej artwork.

Lou Reed sa chystá v júni a v júli na európske turné, na ktorom bude hrať okrem skladieb zo sólovej kariéry, aj piesne z čias pôsobenia v kapele THE VELVET UNDERGROUND, ale čo je pre nás najpodstatnejšie, Reed odohrá naživo aj pár skladieb z albumu Lulu, na ktorom spolupracoval s METALLICOU. Mimochodom toto turné zakončí Lou Reed na slovenskom festivale Pohoda v Trenčíne, kde vystúpi 5. júla. 

Americkí thrasheri BONDED BY BLOOD začnú cez víkend nahrávať nový a zatiaľ bezmenný album, ktorý by mal vyjsť koncom roka prostredníctvom Earache Records.

Banskobystrická formácia BRAINSCAN zverejnila „behind the scenes“ zábery z fotenia promo fotiek, ktoré robil, kto iný ako náš spolupracovník Sachtikus. V pozadí hrá skladba Swallow Your Pride z albumu Breaking Down Your Mind. Toto video nájdete pod dnešnými novinkami.