PODROBNOSTI O NOVÝCH ALBUMOCH ACCEPT A SABATON

Podrobnosti o nových albumoch a takisto aj ich artworky zverejnili ACCEPT a SABATON. Gitarista Mike Metal“ Chlasciak pracuje na sólovom albume. LEAVES EYES a ATROCITY majú nových bubeníkov. AUTOPSY nahrali nový videoklip. GRAVEYARD získali švédsku obdobu Grammy nazvanú Grammis. POWERWOLF chystajú live album. Slováci ABBA pripravujú druhý album.
Znovuzrodená nemecká heavy metalová legenda ACCEPT zverejnila ďalšie podrobnosti o pripravovanom albume Stalingrad, ktorý vyjde 6. apríla prostredníctvom Nuclear Blastu. Nový album sa natáčal pod dohľadom Andyho Sneapa (MEGADETH, EXODUS, NEVERMORE) a bude na ňom 11 skladieb. Kapela zverejnila aj niektoré názvy pesničiek ako Hellfire, Shadow Soldiers, Against the World alebo The Quick and the Dead. V limitovanej verzii vyjde nový album spoločne s DVD, na ktorom fanúšikovia nájdu live vystúpenie ACCEPT z festivalov Bang Your Head 2011 (3 skladby), Masters of Rock 2010 (2 skladby) a dva klipy ku skladbám Teutonic Terror a Pandemic. Pod dnešnými novinkami nájdete artwork albumu Stalingrad.

SABATON vydajú nový album Carolus Rex 25.mája prostredníctvom Nuclear Blastu. Na albume bude 11 skladieb, ktoré sú naspievané v rodnej švédčine. S témou nového albumu pomáhal kapele odborník a historik Bengt Liljegren. Témou Carolus Rex bude švédske impérium. Pod dnešnými novinkami nájdete aj artwork nového albumu.

Gitarista Mike Metal“ Chlasciak (HALFORD) pracuje na sólovom albume The Metalworker, ktorý by mal vyjsť koncom tohto roka. Album bude obsahovať niekoľko inštrumentálnych skladieb a takisto aj niekoľko piesní, ktoré naspieva Carlos Zema z kapely Outworld. Ďalšími hosťami na tomto albume budú bubeník Kevin Talley (DAATH, CHIMAIRA, HATE ETERNAL) a basák Mike LePond (SYMPHONY X). Na Chlasciakovej sólovke by malo byť 9 skladieb.

LEAVES EYES a ATROCITY zmenili bubeníka. Roland Navratil opustil obe kapely zo súkromných dôvodov. Novým bicmenom LEAVES EYES sa stal Felix Born a novým bubeníkom ATROCITY Joris Nijenhuis (DR. DOOM).

AUTOPSY nahrali videoklip ku skladbe All Tomorrows Funerals, podľa ktorej sa bude volať aj ďalší album týchto Američanov, ktorý vyjde 28. februára prostredníctvom Peaceville Records. Videoklip nájdete pod novinkami.

GRAVEYARD zvíťazili so svojim albumom Hisingen Blues vo švédskej Grammy nazvanej Grammis v kategórii Best Hard Rock/Metal. Súpermi GRAVEYARD boli so svojimi najnovšími albumami kapely HAMMERFALL, IN FLAMES, OPETH a THE HAUNTED.

POWERWOLF sa chystajú vydať live album prostredníctvom časopisu Metal Hammer. Live album sa bude volať Alive In the Night a bude na ňom 10 skladieb, ale bude k dispozícii len s nemeckým časopisom Metal Hammer.

Banskobystrická chlast rocková skupina ABBA (asociácia banskobystrických alkoholikov) sa koncom februára vyberie do štúdia, kde bude nahrávať druhý štúdiový album V Nápeku. Oproti debutovému albumu Kalba došlo v kapele k zásadnej zmene. Speváka Michala nahradil Richard. Po nahratí albumu má ABBA v pláne koncerty po Slovensku, na jeseň sa chystajú do Česka, kde odohrajú koncerty po boku kapely TOTÁLNÍ NASAZENÍ.