Nepríjemnosti ROTTING CHRIST v Gruzínsku: Bratia Tolisovci zadržaní, boli na zozname nežiadúcich osôb

Poriadne nepríjemnosti čakali na grécku formáciu ROTTING CHRIST v Gruzínsku. Našťastie v tejto chvíli je už všetko v poriadku.

ROTTING CHRIST počas vlaňajšieho koncertu v Bratislave.

TBILISI. Bratia Sakis a Themis Tolisovci zo skupiny ROTTING CHRIST boli v Gruzínsku zadržaní a väznení. Informovalo o tom vydavateľstvo Season of Mist prostredníctvom svojho facebooku. A obvinenie? Satanizmus a terorizmus! Kvôli menu kapely.

„Prišli sme do Tbilisi, hlavného mesta Gruzínska, veľmi skoro ráno, vo štvrtok 12. apríla. Po štandardnej prehliadke dokumentov na hranici sme boli ja a môj brat na ceste z letiska zastavení políciou. Prikázali nám, aby sme šli za nimi do inej časti letiska, na základe ďalších dotazov pred vstupom do krajiny. Miesto toho nám vzali pasy, telefóny a odviedli nás do cely. Keď sme sa dožadovali vysvetlenia, prečo nás zadržali, bolo nám povedané iba toľko, že je to tajné. Naši právnici nás potom informovali , že naše mená sú na zozname nežiadúcich osôb z dôvodov národnej bezpečnosti. Boli sme opísaní ako satanisti a teda podozriví z terorizmu,“ napísal k tomuto nepríjemnému incidentu frontman Sakis Tolis.

Ako ďalej Sakis Tolis uviedol, zadržaní s bratom boli ďalších 12 hodín bez predchádzajúceho varovania a oficiálneho vysvetlenia. „Strávili sme 12 hodín v malej, smradľavej cele a nebol nám dovolený žiadny kontakt s okolitým svetom a právne zastupovanie od našej ambasády. Podmienky boli zlé,“ pokračoval frontman ROTTING CHRIST.

Kapela mala v tomto nešťastí aj šťastie. Podľa ďalších Sakisových slov bolo na zozname len priezvisko Tolis a tak ďalší dvaja členovia skupiny začali pracovať s miestnym promotérom, aby ich dostali z väzenia a začali právne procedúry. „Nájsť riešenie bol náročný a komplikovaný proces. Vďaka tvrdej práci miestneho promotéra, ktorý zavolal právnych expertov, novinárov a gruzínskych aktivistov, sme boli nakoniec prepustení. Sme neskutočne vďační každému, kto sa na našom vydaní podieľal. Nakoniec sme dokonca odohrali aj večerný koncert a bolo to super. Chceme sa poďakovať všetkým gruzínskym metalovým bratom za ich podporu!,“ zakončil tento neskutočný príbeh Sakis Tolis.