Terrorizer – Hordes of Zombies

TERRORIZER sú späť! Táto prastará a riadne prehnitá mŕtvola je opäť vzkriesená a privedená k plnohodnotnému životu na zdevastovanej Zemi plnej zombies. Aspoň tak hlása obal a názov aktuálnej novinky Hordies Of Zombies, ktorá so sebou prináša i zabalenú zmes death/grindového šialenstva. Na úvod ešte dodajme, že spomínaná doska je ešte len tretím plnohodnotným zárezom v pomerne pustej diskografii TERRORIZER, a to kapela funguje už od roku 1987. Všetko má však svoj dôvod, takže sa poďme predsa len trochu povŕtať v tej dávnej histórii.
Ako už bolo spomínané, táto banda vznikla ešte v roku 1987, a to na základoch zoskupenia MAJESTY. O rok na to vychádza dnes už kultová nahrávka s názvom World Downfall, ktorá vzbudzuje obrovské ohlasy u fanúšikov toho najbrutálnejšieho kovu. Dvaja naši najväčší hrdinovia (o nich ešte predsa bude reč) však vycítia, že prioritou číslo jeden je pre nich čoraz populárnejší „morbídny anjel“, a tak je beštia TERRORIZER uložená na predlhý čas do mrazáku. Až do roku 2005, kedy sa naopak strany vymenia a kapela hlási veľký comeback s albumom Darker Days Ahead, avšak rozlet opäť pribrzdia nečakané okolnosti, tentokrát s oveľa tragickejším scenárom. Gitarista Jesse Pintado totiž v auguste 2006 náhle zomiera a TERRORIZER hlásia definitívny koniec. Lenže nie nadlho, keďže už v roku 2009 je tu vzkriesenie číslo dva a táto zostava funguje až dodnes. Po problémoch s chrbticou sa vracia legendárny bicmen Pete Sandoval a basgitarista David Vincent (obaja zo spomínaných MORBID ANGEL), mikrofón drží Anthony Rezhawk a gitaru obhospodaruje dokonca dáma s menom Katina Culture. Dnes tu tak pred nami nová nahrávka, ktorá vyšla pred necelým mesiacom.

Musím sa priznať, že po počutí prvej lastovičky v podobe skladby Subterfuge som bol doslova nadšený a celú dosku tak očakával veľmi horlivo. Dnes je však situácia rázom iná a Hordies Of Zombies je určite sklamaním. Môže za to pomerne veľké množstvo faktorov, z ktorých ten najpodstatnejší je nudou páchnuca hudobná náplň. Skladby sú si väčšinou podobné ako vajce vajcu a vy máte problém rozoznať jednu od druhej. Ich štruktúra je totiž totálne rovnaká, rýchle tempo strieda jedine to rýchlejšie a až na občasné spomalenie či nejakú tú gitarovú vyhrávku sa v nich nič podstatné nedeje. Najhoršie na tom všetkom je, že chalani (a baba) do toho môžu búšiť ako chcú, s človekom to nerobí totálne nič, čo by sa hlavne (!!!) pri grinde stávať určite nemalo. Energia, besnenie – o tom to je! Toto všetko však dnešným TERRORIZER chýba.

Žiadny extra výkon tak nepodáva ani Pete Sandoval, od ktorého sa čakalo veľa, lenže najhoršie je na tom suverénne spevák Anhtony Rezhawk. Jeho práca s vokálom totiž spočíva v iba v ustavičnom mrmlaní, vždy totožnom frázovaní a sypaní slov bez nejakej tej energie či emócií. Totálny fail a nuda na n-tú! Pár svetlých bodov sa však predsa nájde, pochváliť treba hlavne sympatickú gitaristku, ktorá sa tu snaží hádzať jeden mäsitý riff za druhým. Gitarových sól je pomerne málo, ale tie sú o to účelnejšie a efektívnejšie. Zo skladieb by som rád vypichol zmieňovanú pecku Subterfuge, Generation Chaos či titulku.

Žáner: grind/death metal
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Season Of Mist
Dátum vydania: 24.2.2012
Web: www.terrorizergrindcore.net
Zostava:
Anthony Rezhawk – vokál
Katina Culture – gitara
David Vincent – basgitara
Pete Sandoval – bicie
Diskografia:
World Downfall – 1989
Darker Days Ahead – 2006
Hordes of Zombies – 2012
Tracklist:
Intro (01:52)
Hordes of Zombies (03:28)
Ignorance and Apathy (02:10)
Subterfuge (01:59)
Evolving Era (03:24)
Radiation Syndrome (02:07)
Flesh to Dust (02:19)
Generation Chaos (02:09)
Broken Mirrors (03:08)
Prospect of Oblivion (03:25)
Malevolent Ghosts (03:00)
Forward to Annihilation (02:01)
State of Mind (03:18)
A Dying Breed (03:47)
Definitíva:
TERRORIZER na nás vyvalili prapodivne
 nudnú nahrávku, ktorej jednoznačne chýba duša.
Štrnásť položiek totiž len tak prefrčí a vy si
 nepamätáte takmer ani notu.
Vadí to ale vlastne vôbec?

Autor: Demonick

Hodnotenie autora: 5 / 10

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla