HAMMERFALL SI DÁVAJÚ ROČNÚ PAUZU

HAMMERFALL po lete odídu na rok zo scény. Podrobnosti o novom projekte DEVINA TOWNSENDA. Basák kapely DEVILDRIVER bol prepustený z nemocnice. Kniha TIMA TOLKKIHO dostupná na internete. Informácie o novom albume českej kapely FORGOTTEN SILENCE.
Švédski melodici HAMMERFALL oznámili, že po pätnástich rokoch hrania si dávajú od hudby pauzu. Našťastie nie však natrvalo. Hneď ako kapela odohrá všetky letné festivaly sa jej členovia poberú oddychovať a naberať nové sily. Tento oddych však nebude vo forme dvojtýždňovej dovolenky, ale bude trvať celý nasledujúci rok. V roku 2013 teda nečakajte žiadny nový album a ani koncerty od tejto kapely. Ako uviedol gitarista kapely Oscar Dronjak, kapela má za sebou skvelých 15 rokov a táto pauza má slúžiť na to, aby bez problémov ďalších 15 rokov zvládli. Spevák Joacim Cans prisľúbil, že kapela sa v roku 2014 určite vráti silnejšia a dokáže to aj vydaním nového albumu.

Kanadský hudobník a producent DEVIN TOWNSEND pripravuje ďalšiu hudobnú lahôdku. V novembri minulého roka totiž odohral v Londýne štyri koncerty, ktoré boli prierezom jeho štyroch albumov Addicted, Ki, Deconstruction a Ghost. Všetky štyri londýnske koncerty vyjdu 18. júna prostredníctvom vydavateľstva HeavyDevy Records pod titulom By A Thread – Live In London 2011. Tento set bude obsahovať štyri DVD disky (z každého koncertu jedno) a päť CD nosičov. Na štyroch bude zvukový záznam z koncertov a piate bonusové bude obsahovať len prídavky z koncertov a špeciálne verzie skladieb.

Basgitarista Aaron "Bubble" Patrick z kapely DEVILDRIVER bol prepustený z nemocnice. Aaron bol pred niekoľkými dňami hospotalizovaný kvôli zákernému pľúcnemu vírusu. Dnes je už všetko v poriadku a Aaron je už v domácej liečbe, v ktorej bude musieť zostať ešte minimálne týždeň, kým sa bude môcť pripojiť ku kapele. Kvôli chorobe musel Aaron vynechať aj turné kapely, ktoré začalo 15. marca v americkom Austine. Jeho náhradníkom je Chris Towning  zo skupiny BURY YOUR DEAD.

Svoju knihu Loneliness Of A Thousand Years vydal TIMO TOLKKI už s októbri 2010, no od dnes je voľne dostupná na internete, konkrétne na tejto adrese. Kniha je intímnou Timovou spoveďou, ktorá je prierezom jeho života od samého detstva a venuje sa v nej vo veľkej miere ťažkým časom, kedy psychicky trpel a dokonca aj rozmýšľal nad samovraždou.

Česká kapela FORGOTTEN SILENCE vydá v 17. mája prostredníctvom Shindy Productions nový album La Grande Bouffe, ktorý nahrala nová šesťčlenná zostava (Medvěd, Krusty, Čepa, Marty, Hyenik, Satyr). Novinka vyjde ako 180g LP v gatefold-obalu s vloženým CD alebo ako digipackové CD. „Hudobne sme pritvrdili. Fanúšikovia tu započujú death, black, thrash, prog-rock ale i reggae,“ hovorí vokalista kapely Krusty. Na novej nahrávke FORGOTTEN SILENCE budú k počutiu tri hlavné vokály a síce: Satyr, Krusty a Bruno (HYPNOS). Album je inšpirovaný rovnomenným filmom „Veľká žranica“ z roku 1973. Kapela sa chystám novinka podporiť aj koncertne, keď presne v ten istý deň ako vyjde La Grande Bouffe, odštartuje spoločne s DYING PASSION sedem zastávkové česko slovenské turné.