NOVINKY Z TÁBOROV KREATOR ALEBO SABATON

KREATOR zverejnili krátku upútavku ku chystanému singlu. SABATON zverejnili lyrické video k anglickej verzii skladby Carolus Rex. SARAH JEZEBEL DEVA oznámila dvoch zaujímavých hostí na chystanom EP. Ponúkame vám koncertný playlist Blazea Bayleyho, ktorý vystúpi už v utorok v Poprade. WATAIN a TERROR vydajú DVD. Gitarista Paolo Schroeber opustil kapelu ALMAH. ARSIS menili bubeníka.
Thrash metalové legendy KREATOR zverejnili krátku video upútavku k nadchádzajúcemu singlu Phantom Antichrist. Singel vyjde 20. apríla a celý album potom 1. júna prostredníctvom Nuclear Blastu.

SABATON kujú železo pokým je horúce a tak zverejňujú lyrické video k anglickej verzii skladby Carolus Rex. Rovnomenný album sa dostane na pulty obchodov 25. mája prostredníctvom Nuclear Blastu. Lyrické video nájdete pod dnešnými novinkami.

Speváci Dani Filth (CRADLE OF FILTH) a Bjorn „Speed“ Strid (SOILWORK) budú hosťovať na novom EP speváčky SARAH JEZEBEL DEVA, ktoré dostalo názov Malediction a na pulty obchodov sa dostane v máji prostredníctvom vydavateľstva Listenable Records. Bjorn si zaspieval so Sarah duet v skladbe Lies Define Us a Dani v skladbe This Is My Curse

Už o pár dní rozmetá popradský klub Rock Fabric BLAZE BAYLEY, bývalý spevák legendárnych IRON MAIDEN! V jeho podaní si určite prídu na svoje fanúšikovia tejto kapely ale aj sólovej tvorby, dôkazom čoho je aj setlist, ktorý odohrá v utorok 10.4.2012: Will To Win, Lord Of The Flies, The Launch, Dimebag, Ghost In The Machine, The King Of Metal, Sillicon Messiah, Fate, The Brave, The Black Country, Faceless, Stare At The Sun, The Clansman, Man On The Edge, Futureal, The Virus, Leap Of Faith. Jedinečná možnosť zažiť 90 minútovú šou za neopakovateľnú sumu 5 €. Z dôvodu „ľudovej“ ceny vstupného nie je možné lístky zakúpiť v bežnom predpredaji. Tieto si však môžete rezervovať prostredníctvom emailovej adresy a vyzdvihnúť v deň koncertu do 20:00. – Tlačová správa.

Švédska black metalová formácia WATAIN chystá nové DVD, ktoré nazvala Opus Diaboli. Nové DVD by sa malo dostať do obehu niekedy v júni.

Už 24. apríla vydá hardcorová smečka TERROR CD/DVD nazvané No Regrets, No Shame: The Bridge Nine Days. Tento materiál zachytáva kapelu v jej začiatkoch. Koncertný záznam pochádza z roku 2003, kedy sa kapela predviedla v Kalifornii. Toto CD/DVD bude obsahovať deväť skladieb.

Gitarista Paolo Schroeber opustil zo zdravotných dôvodov kapelu ALMAH. Podľa slov speváka Eda Falaschiho má Schroeber vážne problémy so srdcom, pre ktoré už s kapelou nevycestoval ani na turné na podporu nového albumu Motion. „Stále sme čakali, že sa Paolo dá dokopy a dvere v ALMAH mal otvorené. Žiaľ, on sa rozhodol kapelu definitívne opustiť. Sme z toho veľmi smutní, ale zároveň rešpektujeme jeho rozhodnutie. V tomto okamihu chce byť Paolo s rodinou. Sme veľmi radi, že jeho liečba sa vyvíja pozitívne,“ okomentoval túto situáciu Edu Falaschi.

Američania ARSIS našli náhradu za bicmena Mike VanDynea. Novým bubeníkom kapely sa stal Shawn Priest, ktorý spolupracoval počas turné s kapelou už od roku 2008.