Sunstorm – Emotional Fire

Bývalý frontman rockerov RAINBOW, či gitaristu Ynqwieho Malmsteena – Joe Lynn Turner, svoju produktivitu pretavuje do tretej dosky projektu SUNSTORM, ktorý sa už od svojho vzniku javí ako života a akcie schopný.  S osvedčenou zostavou to bola opäť stávka na istotu.
„Emotional Fire“ – tak znie názov tretej dosky od tohto medzinárodného zoskupenia.  Kto už tvorbu SUNSTORM pozná, nebude prekvapený informáciou, že sa naďalej na nej nič extra nemení. Podstatne melodické rockové hitovky opäť prevažujú a rytmická trikolóra Ward – Reitenauer – Schmidt (všetci z PINK CREAM 69) funguje stále na výbornú.

Joe Lynn Turner je za mikrofónom bezchybný a tak neostáva nič iné ako vychutnávať skoro tucet skladieb, ktoré sú svojou štruktúrou pomerne jednoduché, no prinášajú množstvo silných momentov. Či už úvodná dynamická „Never Give Up“ alebo hneď nasledujúca a titulná „Emotional Fire“. Typická poloha SUNSTORM však spočíva vo výdatnej podpore gitár klávesmi, preto je možné nájsť aj na novinke mnoho odkazov na osemdesiatky („Gina“, „Follow Your Heart“). Aktuálny materiál však ponúka aj silné gitarové skladby („You Wouldnt Know Love“, „Torn In Half“). Charakteristickejšími sú však skôr AOR  línie, ktoré sú odľahčenejšie a ťažia zo svojej zapamätateľnosti.

Tretí album by zniesol väčšiu variabilitu a možno pokus o rozvinutejšie pasáže, kde by to mohlo byť určite inštrumentálne zaujímavé, no istota vyvážených a slušných skladieb je pre partiu okolo Joe Lynn Turnera stále dobrým vysvedčením. Obhajoba však už bude na seba klásť vyššie nároky.

Žáner:  AOR/hard rock
Krajina pôvodu: USA
Dátum vydania: 24.2.2012
Vydavateľstvo: Frontiers Records
Web: www.joelynnturner.com
Zostava:
Joe Lynn Turner – vokály
Uwe Reitenauer – gitara
Dennis Ward – basgitara
Jochen Weyer – klávesy
Chris Schmidt – bicie
Diskografia:
Sunstorm  – 2006
House of Dreams – 2009
Emotional Fire – 2012
Tracklist:
Never Give Up (3:51)
Emotional Fire (4:00)
Lay Down Your Arms (3:54)
You Wouldnt Know Love (3:59)
Wish You Were Here (3:43)
Torn in Half (3:59)
Gina (4:08)
The Higher You Rise (4:08)
Emily (3:52)
Follow Your Heart (4:11)
All I Am (4:08)

Definitíva:
SUNSTORM natočili ďalšiu štandardne
 dobrú rockovú dosku. Otázkou je, či by človek
 nemal od takej partie očakávať viac,
 no aktuálny album si nepýta ani o nejakú
 prehnane veľkú dávku skromnosti.
Takže stále za dobre.

Autor: Dodo

Hodnotenie autora: 8 / 10

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla